”Hovedvej 9” af Tina Frennstedt

Gyldendal 2021 – 397 sider

Min anmeldelse

”Hovedvej 9” er Tina Frennstedts anden krimi om Cold Case­-afdelingen ved Malmø Politi. Den første bog i serien Cold Case hedder forsvundet ”Forsvundet”.

Lederen af Cold Case-afdelingen Tess Hjalmarsson frygter, at afdelingen på grund af besparelsersamt mandskabskrævendeaktuelle sager, står for at skulle nedlægges. Imidlertid dukker der pludselig et nutidigt drab op, som viser sig at kunne trække sportilbage til en cold-case sag fra 2004, hvor en ung mand, Max på en yderst brutalmåde blev knivdræbt.

Det betyder, at Tess og hendes afdeling – bestående af hende selvog makkeren Marie og ind imellem ogsåaf en ældre efterforsker – kan gå i gang med at efterforske den gamle sag.

Tina Frennstedt har bygget plottet op på den måde, at man i flashbacks dels følger Max i tiden umiddelbart op til drabet, dels i nutiden følger en hustru til en mand, man ikke lige umiddelbart ved, hvem er, og dels følger Tess og Maries efterforskning.

Der kommer mange teorier på bordet hos opklaringsteamet. Som følge af at Max boede i et kollektiv for studerende forsøger Tess og Marie at finde ud af, hvad der har været af venskaber og fjendskaber i dette miljø.

Beskrivelserne af såvel personerne i kollektivet samt ungdomsmiljøet i det hele taget er aldeles glimrende og helt realistiske.

I og med at der tilsyneladende er forbindelser mellem de to drab, forsøger efterforskerne nu at finde spor, der krydser hinanden i de to sager.

Dette gøres på god og troværdig vis.

Tess, der er lesbisk, er blevet forladt af sin kæreste. Af en eller anden grund opstår der nu et pludseligt behov i hende om at få et barn, og hun bliver derfor kunstig befrugtet på en fertilitetsklinik. De tanker, som Tess gør sig i den forbindelse fylder en del i bogen. Makkeren Marie og hendes mand er blevet skilt, så nu dater Marie diverse mænd. Også det hører man en del om. Personligt synes jeg, det fylder for meget, men det er jo smag og behag.

At der kan være problemer med ledelsen på en politigård er næsten ved at være standard i rigtig mange krimier. Måske er det også sådan i virkeligheden, man skulle næsten tro det, og så er det jo også realistisk nok, at det indgår, men altså ….

Når man ser bort fra ovennævnte betragtninger, har man med ”Hovedvej 9” at gøre med en helstøbt og meget troværdig krimi. Tina Frennstedt er en af Sveriges førende kriminalreportere. Hun ved virkelig noget om politiefterforskning og formår at formidle det på bedste vis. At det måske kan virke noget omstændeligt generer ikke mig, som sætter pris på, at en efterforskning skal beskrives realistisk.

Hvordan det hele hænger sammen, får man beskrevet på helt logisk vis.

Når de sidste sider i bogen tilmed er helt utrolig spændende, kan jeg til fulde anbefale ”Hovedvej 9”.

4 krimihjerter af 5

Gyldendal 2021 – 397 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...