”Falkeblik” af Tommy Thorsteinsson

Superlux 2021 – 326 sider

Min anmeldelse

”Falkeblik” er tredje del i serien om Anna Blaafalk og efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet i København. De to foregående hedder “Ensom ulv” og “Havhvepsen” 

”Falkeblik” er en højdramatisk actionthriller. Her er ingen døde punkter. Der sker noget hele tiden.

Plottet består af to sideløbende handlinger. Den ene er om terroristen The Tailors planer om en terroraktion rettet mod Danmark, og den anden er om jagten på Napoleon, som er dæknavnet på den bagmand, der styrer det københavnske narkomarked.

Forbrydelserne i de to handlinger er desværre mere eller mindre aktuelle i den virkelige verden.

I det store og hele tror jeg, at beskrivelsen af planlægningen af terroraktionen er realistisk, men ind imellem, tror jeg også, at noget af det, der beskrives er lidt overdrevet. Det gør imidlertid ikke så meget, for spændende er det, så siderne vender sig nærmest af sig selv. Man bliver drevet af nysgerrighed.

Forestillingen om, at der sidder en bagmand, der styrer det københavnske narkomarked, har jeg det nok lidt svært ved. Efter min mening er det adskillige bander lige fra rockerbander til indvandrerbander, der står for salget af narko, men uanset det, så er det med, at der eren mystisk bagmand, der trækker i trådene, spændende læsning.

Persongalleriet består af en broget flok. Det gælder både dem fra forbrydermiljøet og dem fra politimiljøet, og man har ikke svært ved at forestille sig, hvordan de er som mennesker.

Mest kommer man ”ind i hovedet” på efterforskeren Anna Blaafalk og det ”løsgående missil” Sara Berg – tidligere politiefterforsker, som har valgt at gå forbrydervejen.

Tommy Thorsteinsson beskriver fint de steder, hvor handlingen foregår.

Til en afveksling kan jeg ind imellem god lide at læse krimier med spænding, fart og tempo som i ”Falkeblik”, så pyt med at der forekommer noget i handlingen, som nok ikke er helt realistisk

Med den cliffhanger bogen slutter med, må der nødvendigvis komme en efterfølger til ”Falkeblik”. Den skal jeg helt bestemt læse.

4 krimihjerter af 5

Superlux 2021 – 326 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...