“Gode naboer” af Mattias Edvardsson

People’sPress  2020 – 370 sider

Min anmeldelse

Mattias Edvardsson, som i 2019 udgav den meget roste “En helt normal familie”, har igen skrevet en spændende og vedkommende bog – en psykologisk spændingsroman.

Jeg vil ikke beskrive den som en gængs spændingsroman, idet den i høj grad fokuserer på mange almenmenneskelige temaer. Nævnes kan naboskab, nærhed, parforhold, utroskab, forældre/barn, enlige mennesker, psykiske problemer, sladder og nysgerrighed, teenage-problematikker, ulykker, vold, pludselig død. Alle temaer indgår fint og troværdigt.

“Gode naboer” foregår i et pænt parcelhuskvarter, hvor bogens personer bor side om side i deres enfamiliehuse.

Her er familien bestående af mor, far og to mindreårige børn, et ældre pensionistægtepar, den skilsmisseramte mand, og moren med den psykisk ustabile søn.

Bogen tager sit udgangspunkt i en voldsom trafikulykke, som sker i dette tilsyneladende fredelige boligkvarter.

Ulykken går ud over Bianca, som er gift med Mikael og mor til børnene William og Bella.

En af de andre bebeboere i området Jacqueline vedgår, at det er hende, der har kørt ulykkesbilen. Hun er mor til teenageren Fabian, som ikke har det nemt. Han er en af mange unge på hvem, der kan hæftes en psykologisk bogstavsdiagnose.

Historien er bygget på den måde at man ser handlingen fra tre personers synsvinkler nemlig Mikaels, Jacquelines og Fabians. Man hører, hvorledes de hver især har ageret og tænkt før ulykken og efter ulykken. Derved finder man ud af, at ikke alt er, som man skulle forvente i et typisk parcelhuskvarter.

Man får et fantastisk indblik i kvarterets personer. Alt er ikke altid fred og idyl i et svensk parcelhuskvarter, og som læser må man konstatere, at den opfattelse man til at begynde med har af en person, nødvendigvis ikke er den, der holder hele bogen igennem.

I lighed med beskrivelserne af personerne er miljøet i parcelhuskvarteret virkelig godt beskrevet.

Bogen er god hele vejen igennem, og lægger nok op til en overraskelse til sidst, men det var det nu ikke for mig.

Jeg synes rigtig godt om “Gode naboer” – i øvrigt en lidt ironisk titel – og jeg vil skal naturligvis også læse den næste bog af Mattias Edvardsson.

4 krimihjerter af 5

People’sPress  2020 – 370 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...