“Elsker, elsker ikke” af Matthew Arlidge

Jentas 2020 – 366 sider

Min anmeldelse

Igen har Matthew Arlidge skrevet en fantastisk Helen Grace-thriller, der siger Spar 2 til spænding og realistisk action. Desuden er den en fremragende skildring af, hvilke handlingsrelaterede uhyrligheder, man kan udføre, når man er totalt besat af en bestemt tankegang.

Da bogens handling løber over kun 24 timer, skabes en intensitet, som gør, at læseren hele tiden føler, at man bare hurtigst muligt skal videre i teksten. Selv om bogen er på 366 sider, læser den næsten sig selv, så spændingsmættet er den.

Bogen tager sin begyndelse en efterårsmorgen klokken 07.05. 12 minutter senere er Helen Grace på vej til arbejde på politigården i Southampton. På vej hertil finder hun liget af en kvinde i vejkanten.

Senere samme dag findes en dræbt apoteker på et apotek inde i selve Southampton.

Herefter går det “slag i slag”, idet der i og uden for byen findes flere dræbte personer.

Kan det så ikke blive “for meget af det gode” og urealistisk med adskillige drab på en og samme dag? Nej, desværre ikke, tænk blot på Anders Bering Breivik, som i øvrigt også nævnes i bogen.

På vanlig vis beskriver Matthew Arlidge personerne eminent. Man kommer “godt ind i hovedet” på de vigtigste personer – både de, der på en eller anden måde har tilknytning til de dræbte, men også de politifolk, som læsere af Helen Grace-bøgerne kender særdeles godt. Ja, og så er der jo også lige den ihærdige journalist Emilia Garanita, som også kendes fra tidligere bøger.

Helen Grace har ændret sig en del i forhold til den Helen, man kender fra tidligere. Hendes ophold i fængslet, der skildres i den foregående bog, har indvirket på hendes sind. Det går en del ud over forholdet til hendes kolleger, men hun er stadig en meget dedikeret efterforsker.

Ingen tvivl om, at Matthew Arlidge har virkelig god indsigt i, hvad der er årsagen til,at nogle mennesker føler, atde har en absolut plausibel grund til at slå ihjel.

Jeg kan virkelig anbefale, at man læser Matthew Arlidges nu 7bøger om politiefterforskeren Helen Grace, men husk de skal læses i rækkefølge for at få det fulde udbytte ud af dem.

Jeg er meget spændt på den næste bog fra Matthew Arlidge. Den skal bare læses.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2020 – 366 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...