”De stumme piger” af Steffen Jacobsen

Lindhardt og Ringhof 2020 – 284 sider

Min anmeldelse

Næsten dagligt kan medierne fortælle om unge piger, der er blevet voldtaget. Nogle gange er ofre blevet ydmyget og mishandlet og i værste fald myrdet. Uanset hvad forstår man godt, at forældre og nærtstående familiemedlemmer nærer en ubændig trang til at hævne sig på gerningsmanden.

Dette tema har adskillige danske krimiforfattere brugt i deres bøger, som for manges vedkommende har været tankevækkende læsning.

Det gør sig i høj grad også gældende i Steffen Jacobsens fremragende spændingsroman ”De stumme piger”.

Bogens hovedperson er efterforskeren Tanya Nielsen, som man stiftede bekendtskab med i Steffen Jacobsens foregående krimi, ”Proxy”.

Denne gang skal hun sammen med sin nye kollega Kadeem Forrashi forsøge at opklare et brutalt drab på Gordon Nimb, som har udstået en lang straf for flere meget voldsomme voldtægter.

Efterforskningen viser, at mange kunne have motiv til at myrde Gordon Nimb ikke mindst de, som har haft en eller anden relation til ”de stumme piger”, hvis voldtægter er uopklarede, men som Gordon Nimb pralede af at have begået, uden at det dog kunne bevises.

En af dem, der er mistænkt for at kunne have haft motiv til at dræbe Gordon Nimb, er Tanya og Kadeems nu sygemeldte kollega, Jakob Nordsted – som også medvirkede i ”Proxy” –. Det, han har set på et gerningssted, hvor han er overbevist om, at Gordon Nimb var gerningsmanden, har præget ham i voldsom grad.

Selvfølgelig vil Tanya og Kadeem gøre alt for at rense Jakob Nordsted for mistanke om drab. For at gøre det må de to foretage en grundig efterforskning, der med al tydelighed viser, hvor grufuld en voldtægt kan være. Det er bestemt ikke behagelig læsning.

Beskrivelsen af efterforskningen virker troværdig, både når det gælder undersøgelser af gerningssteder og afhøringer af vidner og mistænkte.

Nu er jeg jo lidt af en politinørd, så jeg undrer mig lidt over at selve den overordnede efterforskning styres af NEC. Lederen af NEC er desuden blevet tildelt nogle privilegier af usædvanlig art. Det ville aldrig ske i virkelighedens verden. Imidlertid er bogen så fantastisk, at jeg godt kan se bort fra det.

Bogens personer er yderst troværdigt skildret. Desværre tror jeg også, at det gælder dem, der medvirker til og gennemfører voldtægter. Ligeledes er steder og miljøer – dog med undtagelseaf beskrivelsen af øverste etage i NECs hovedkvarter – virkelighedstro og godt beskrevet.

Steffen Jacobsen er en knaldhamrende dygtig forfatter, og jeg ser altid med stor forventning frem til den næste bog fra hans hånd.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2020 – 284 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som lyd- og e-bog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...