”For barnets bedste” af Line Holm og Stine Bolther

Politikens forlag 2020 – 496 sider

Min anmeldelse

“For barnets bedste” er forfatterparret Line Holm og Stine Bolthers krimidebut – og hvilken debut. Det er i al sin enkelthed en fremragende krimi. Plottet er virkelig godt, og så har jeg aldrig nogensinde læst en krimi, hvor det politimæssige er så eminent beskrevet.

Ingen tvivl om, at det, at Stine Bolther har været medforfatter, når kendte efterforskere – bl.a. Kurt Kragh og Ove Dahl – har skrevet bøger om deres efterforskning, har givet hende enormt stort kendskab til efterforskningsarbejde.

Også Line Holm har gennem sit arbejde som “graverjournalist” og forfatter til “Kuppet” om Danmarks største røveri fået en meget stor viden om efterforskningsarbejde.

Jeg kipper med flaget og klapper i hænderne, når det politimæssige skildres på denne realistiske måde.

“For barnets bedste” tager sin begyndelse, da generalsekretæren for Dansk Røde Kors bliver myrdet på meget spektakulær vis.

Den erfarne efterforsker Michael Dirk og hans nye makker Frederik Dahlin sættes i spidsen for efterforskningen, og de får virkelig deres sag for.

De to politifolk er meget forskellige. Den noget lukkede Michael og den langt mere åbne Frederik supplerer hinanden meget fint efterhånden, som efterforskningen skrider frem.

Alt imens at Michael og Frederik efterforsker drabet, følger man den unge politihistoriker Maria Just, som er i gang med at lave en udstilling med titlen “100 års uopklarede drabssager” på Politimuseet i København.

Hun støder bl.a. på et uopklaret dobbeltdrab fra 1968, som af uransagelige årsager viser sig at havetilknytning til drabet på generalsekretæren. Efterforskerne Michael og Frederik kan derfornmed fordel inddrage Maria i efterforskningen.

Her kan man selvfølgelig godt synes, det er lidt mærkeligt, at en politihistoriker forsker i en gammel sag, som viser sig at have tilknytning til en nuværende drabssag, men jeg accepterer det som tilfældighedernes mærkværdige spil.

Herefter sker der mangt og meget i bestræbelserne på at opklare drabet. Der går mediestorm og toppolitik i sagen.

Efterforskerne dykkerned i fortiden for at kunne trække tråde til det, der sker i nutiden og kan konstatere,at både fortidens og nutidens magthavere havde og har hensigter, som ikke just kan kaldes næstekærlige.

Forfatterparret mestrer at skildre personerne yderst troværdigt, og for flere af personerne gælder det, at de på forskellig vis har deres problematikker at kæmpe med. Man må konstatere, at der er stor forskel på, hvordan personerne håndterer det.

Man præsenteres også for mange forskellige miljøer, der spænder lige fra overklassen i København til fiskermiljøet ved Thorup Strand.

Jeg er spændt på, om det hint, der er til coronakrisen, skal opfattes som en cliffhanger til den næste bog i serien om Maria Just, Michael Dirk og Frederik Dahlin. Uanset om det er det eller ej, skal bogen selvfølgelig læses, for med Line Holm og Stine Bolthers helt suveræne debut kan der kun være tale om noget virkelig seriøst.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2020 – 496 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...