“H.C. Andersen morderen” af Sanne og Brian Wind-Andersen

”H.C. Andersen-morderen” handler om en morder, der efter sine drab udstiller ofrene på en sådan måde, at de relaterer til eventyr af H.C. Andersen. Hvorfor det sker, får man en forklaring på i slutningen af bogen.

Det første drab er på en kun 10-årig pige, der bliver fundet i en baggård i Odense. Hun er udstillet på samme måde som den pigen i ”Den lille pige med svovlstikkerne” er skildret til sidst i eventyret.

Bogens beskrivelse af både dette drab og deefterfølgende er meget barske og direkte.

Drabene efterforskes af politiassistent Tom Kross og hans makker Laura Beckfra Fyns Politi.

Efterforskningsarbejdet er skildret troværdigt. Selv om man mest hører om, hvad Tom og Laura foretager sig, så beskrives ofte, hvordan hele deres afdeling på Politigården i Odense er med i opklaringen af drabene.

Som et led i efterforskningen kommer politifolkene rundt i mange forskellige miljøer, som er fint beskrevet.

Forfatterægteparret Wind-Hansen formår også på bedste vis at skildre bogens personer, hvoraf kan nævnes politifolkene Tom og Laura, de dræbte piger, pigernes forældre, klasselæreren Christine, psykologen Dina – som foruden Tom og Laura er bogens hovedperson – og H.C. Andersen-eksperten, Ole.

De fleste afovennævnte personer har i mere eller mindre grad ”lig i lasten”.

Forfatterparret beskriver også meget realistisk, hvordan en psykolog fører en samtale med en klient. At den ene af de to forfattere, nemlig Sanne Wind-Hansen er psykolog, fornægter sig ikke.

Et meget vigtigt tema i bogen er, hvordan børn og unge gebærder sig på de sociale medier på nettet, og hvilke uheldige konsekvenser det kan få.

Et tema, som også spiller en stor rolle, er den enlige mors kærlighed og bekymring i forhold til sin søn.

Et tredje tema er, hvordan pressen ind imellem går meget tæt på en politimæssig efterforskning og kommer med oplysninger, der måske ikke skulle have været bragt.

”H.C. Andersen-morderen” er en rigtig god bog, men jeg synes, der er for meget ”føle-føle” med. Det er ikke lige det, som jeg holder mest af at læse om.

Jeg er meget spændt på Sanne og Brian Wind-Hansens næste krimi, som jeg ser frem til at skulle læse. Den, håber jeg også, vil foregå på Fyn, som ikke just er det sted, de fleste danske krimier foregår.

4 krimihjerter af 5

People’sPress  2019 – 272 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...