”Ensom Ulv” af Tommy Thorsteinsson

Forfatterskabet 2019 – 328 sider

Min anmeldelse

”Ensom Ulv”, er Tommy Thorsteinssons forfatterdebut og første bind i hans krimithrillerserie om drabsefterfølgeren Anna Blaafalk.

En varm sommeraften i 2016 bliver en ung kvinde fundet dræbt midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Offeret er påhæftet hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er hun?

Vi følger nu drabsefterforskerne Anna Blaafalk og hendes kolleger i deres jagt på gerningsmanden. Det er en kompliceret efterforskning, som bl.a. foregår i et ”finere” narkomiljø og et ligeledes ”finere” bordelmiljø. Disse miljøer og bogens øvrige miljøskrildringer er virkelig gode.

Fx er der fine genkendelige beskrivelser af Refshaleøen i Københavns Havn og af De Kellerske Anstalter ved Brejning.

Også beskrivelserne af bogens personer er gode, og man får et godt indblik i, hvordan de agerer og tænker.

Mange personer kommer ud for begivenheder, som vil præge dem for tid og evighed.

Samtidig med efterforskningen af drabet under Rihanna-koncerten lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn med en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Det medfører senere dramatik af voldsomme dimensioner med en efterfølgende omsiggribende efterforskning.

Umiddelbart skulle man jo ikke tro, at de to efterforskninger får noget med hinanden at gøre, men, men, men…

Jeg synes, at Tommy Thorsteinsson har fint styr på det politimæssige, og efterforskningen virker troværdig. Jeg vil dog kritisere lidt, at drabschefen er karakteriseret som lidt af en kliche i form af, at han er den iltre bulderbasse – men god nok på bunden. Vi har set hans type meget tit i mange krimier.

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at på side 49 omtales en 33-årig kvindelig kriminalassistent. Ingen så ung efterforsker kan have denne titel efter politireformen i 2007. Hun en politiassistent.

Jeg ved godt, at metaforer underbygger og styrker beskrivelsen, men jeg synes dog at forfatteren anvender rigeligt, mange lange og unødvendige metaforer. Eks. fra side 7: ”Hun skar som en pil gennem majsmarkerne med samme hastighed som Ursain Bolt i en Olympisk finale”. Et andet eksempel på side 11: ”Den (en drone) panorerede rundt om Rihanna som en ørn, der havde udset sig et bytte og blot afventede det rette moment til at styrtdykke og slå kløerne i den udsøgte lækkerbisken”.

Selv om bogen ikke kan siges at være realistisk hele vejen igennem, følte jeg mig i den grad godt underholdt, så selvfølgelig skal jeg læse efterfølgeren ”Havhvepsen”, som udkom 15. marts i år.

4 krimihjerter af 5

På KRIMIMESSEN i Horsens 2018 blev Tommy Thorsteinsson interviewet af Lisbeth Bille om “Ensom ulv” . Se interviewet her:

Forfatterskabet 2019 – 328 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...