”Giften” af Inger Wolf

People´s Press 2019 – 359 sider

Min anmeldelse

”Giften” er anden bog i Inger Wolfs serie om brandefterforskeren Klara Larsen og hendes kollega Sebastian Winther. Første bog var ”Pyromanen”, som har givet navn til serien.

Jeg har dels læst og dels lyttet til bogen på MOFIBO. Papirudgaven af bogen forventes at komme i september på Peoples’Press.

”Giften” er en særdeles spændende, realistisk og tankevækkende krimi, hvis altoverskyggende tema er terror om end af en anden slags end den, man almindeligvis hører om.

En eksplosiv hotelbrand lidt uden for Tromsø i Nordnorge, er det, der sætter handlingen i gang. Ved branden omkommer så godt som alle gæster. Spørgsmålet er nu, hvad har sat branden i gang?

Norsk politi har personalemangel, så Klara Larsen, den dygtige danske politikvinde med speciale i brandefterforskning sendes til Tromsø for at assistere. Hurtigt konstateres det, at branden er påsat, men nærmere undersøgelser af de omkomne viser, at branden ikke er den væsentligste årsag til dødsfaldene. Det er til gengæld en påført forgiftning af drikkevandet.

En hektisk jagt på gerningsmanden, som viser sig at være en fanatisk og kynisk miljøaktivist, sættes i værk.

På et tidspunkt kommer Klara Larsens kollega, Sebastian Winther også til Tromsø, og deltager sammen med hende og norsk politi i jagten på miljøterroristen.

Jeg synes, Inger Wolf forstår at skildre både terrorhandlinger og efterforskning på realistisk vis. Selv om der er meget dramatik og også et par brutale scener i handlingen, bliver den aldrig ”kulørt”.

Personskildringerne er også virkelig gode og viser, at også en særdeles dygtig efterforsker som Klara har hemmeligheder. Hun bærer på nogle traumer fra barndommen og ind imellem udlever hun en destruktiv trang og lyst til at antænde ild.

Over for hende står den jordbundne Sebastian Winther. Da man ser handlingen fra både Klaras og Sebastians synsvinkel, får man et virkelig godt indblik i deres personligheder.

Man ser også handlingen fra terroristens synsvinkel, og man får derved nøje viden om, hvad der driver ham til at udføre sine terrorhandlinger.

Selv om terrortemaet fylder meget i handlingen, indeholder den også et kærlighedstema. Klara og Sebastian har tidligere haft en enkelt hed nat sammen. Noget som fylder i begges bevidsthed. Følelserne fra dengang kommer igen op til overfladen, da de sammen efterforsker terroren i Tromsø. Det er ikke helt uden problemer, da Thomas har fundet ud af det med Klaras trang til at antænde ild.

Da bogen slutter med en cliffhanger, er jeg ikke i tvivl om, at der kommer en tredje bog i serien ”Pyromanen”. Den glæder jeg mig til at læse.

5 krimihjerter af 5

People´s Press 2019 – 359 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...