”Et ubetydeligt mord” af Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig

Hvis man er til en krimi/spændingsroman fuld af action – som hvis den blev filmatiseret er en amerikansk actionfilm værdig – en krimi med et indviklet plot – socialrealisme med traumatiske hændelser i barndommen, der influerer på nutidige personers ageren – politikere på Christiansborg, der ikke har helt rent mel i posen – russiske hackerangreb –  brutale russiske gangstere – en mystisk russisk kvinde, Madam – en amerikansk sikkerhedsagent – det danske politi –  PET –  et internationalt dansk sikkerhedsfirma, og kan acceptere adskillige handlingselementer, som ikke er helt realistiske, så skal man have fingrene i ”Et ubetydeligt mord”.

Hovedpersonen er efterforskeren ved Københavns Politi, Tessa Højmark. Hun skal sammen med Adam Forsberg fra det internationale danske sikkerhedsfirma NSP og den amerikanske sikkerhedsagent, Shepard fra CID, som er en sikkerhedsorganisation i det amerikanske forsvar, prøve at finde ud af, hvad der er hoved og hale i den sag, der tager udgangspunkt i 38 forsvundne amerikanske millitærcontainere. Som det kan ses ovenfor, er der nok at tage fat på.

De fine beskrivelser af især Tessa og Adam gør, at man slet ikke er i tvivl om deres inderste følelser og tanker. Tessa har i en vis grad har brudt med sin sociale arv, men hun får jævnligt mindelser om den. Adam er skilsmissefar, og det ikke så ligetil at være, når man er ansat i et sikkerhedsfirma med skiftende arbejdstider og -steder.

Der er mange interessante personer i bogen, og de gode beskrivelser af dem gør det let at forestille sig dem. I sagens natur kommer man kun ind i hovedet på en lille flok af dem, men deres ageren fortæller i høj grad også, hvordan de er.

Da man geografisk kommer meget vidt omkring i handlingen, præsenteres man for mange steder og miljøer, som alle er velbeskrevne. Man er slet ikke i tvivl om, hvordan der ser ud, der hvor handlingen foregår. Det uanset om man er i det øverste eller de laveste samfundslag.

”Et ubetydeligt mord” kommer også ind på moralske spørgsmål, som fx hvor langt skal man gå for at trænge til bunds i en sag? Kan det sommetider være i orden, at man lader en kriminel slippe for videre tiltale? Hvad kan en politiker tillade sig at gøre i bestræbelserne for at nå til tops?

”Et ubetydeligt mord” er meget spændende og meget actionpræget. Jeg synes dog, at der trods alt er for meget action, og det er med til at gøre bogen for lang; men der er jo også  mange læsere, der godt kan lide lange bøger med masser af action, så gå bare roligt i gang.

4 krimihjerter af 5

Harper CollinsNordic 2019 – 508 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...