”Den tredje søster” af Sara Blædel

”Den tredje søster” er den sidste bog i trilogien om Ilka. De to første var ”Bedemandens datter” og ”Ilkas arv”.

I ”Den tredje søster” har Ilka forsat store problemer med at rede trådene ud, efter at hun er kommet til Racine i Wisconsin, USA, for at finde sandheden om den far, der efterlod hende og hendes mor tilbage i Danmark.

Bogen er fyldt med dramatik og spænding, og der kommer sandheder for dagen, som ikke er umiddelbart gennemskuelige for Ilka.

Temaer som ”snyd og bedrag”, tilgivelse, narkokriminalitet, religiøs sekter og det amerikanske sundhedssystem indgår i de fortrædeligheder Ilka kommer ud for.

Den nonne, som har været ansat i Ilkas fars bedemandsforretning viser sig at være en kvinde fyldt med hemmeligheder. Også disse hemmeligheder forsøger Ilka at få styr på, hvilket bestemt ikke er let.

Mens man læser, tror jeg mange vil tænke: Stakkels Ilka, for hun kommer ud for situationer, som er utrolig belastende rent psykisk.

Bogen er fyldt med gode personkarakteristikker, og både denne og de to foregående bøger er fyldt med fortræffelige beskrivelser af steder og miljøer. Man mærke i høj grad, at Sara Blædel har opholdt sig i USA og i Racine i særdeleshed.

Det er immervæk et år siden, ”Ilkas arv” udkom, og to år siden for ”Bedemandens datters” vedkommende. Jeg synes derfor, at kan være lidt bøvlet at holde helt styr på alle handlingen og

Jeg synes helt bestemt, at serien om Ilka er god, men jeg er ikke så begejstret for Ilka, som jeg er for Louise Rich – hovedpersonen i Sara Blædels deciderede krimier, som foregår i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...