”Solo” af Jesper Stein

Anmeldelse

Jesper Steins krimi ”Solo” er nummer seks i hans serie om efterforskeren Axel Sten.

Axel Sten har forladt politiet og PET, og er blevet sikkerhedschef for en international investeringsbank med hovedsæde i Danmark. Han er blevet gift for anden gang med Cecilie og håber – i hvert fald udadtil – på at kunne få et almindeligt liv med Cecilie og deres datter Emma, men så svindler en medarbejder i banken sig til en anseelig sum penge. Axel får til opgave at afskedige medarbejderen. Det sætter en lavine af dramatik i gang.

Jesper Stein evner virkelig godt at skildre Axels forsøg på at blive familiemenneske, men man opdager hurtigt, at det ikke er nemt. Da Axel vil trænge om bag årsagen til svindlerens ageren, involveres han i begivenheder, som både omhandler kidnapning og drab. Dette sætter familielivet på stand-by. Axels jagtinstinkt efter retfærdighed bliver nu det vigtigste for ham.

Samtidig med dette er Axels gamle politikollega Vicki Thomsen i gang med opklaringen af et drab på en ung indvandrer med banderelationer.

Jesper Stein giver en fin og grundig beskrivelse af indvandrermiljøet i Urbanplanen påAmager, hvor drabet er foregået.

I det hele taget er miljøbeskrivelserne helt fantastiske. Det samme gælder personbeskrivelserne. Det er mennesker af kød og blod, man læser om.

Også når det gælder beskrivelsen af politiets efterforskning skinner troværdigheden igennem.

Den unge indvandrer, som bliver dræbt, viser sig at være en syrienskriger, så PET er hele tiden med på sidelinjen i Vicki Knudsens efterforskning. Som sædvanlig i mange krimier og – tror jeg helt bestemt – i virkeligheden, er det ensbetydende med konflikter, især på grund af at PET ikke fortæller alt, hvad de ved til det almindelig politi.

Både Axels og Vickies sager er indviklede, og efterforskningerne kræver i den grad, at de to yder deres allerbedste. Også læseren skal holde hovedet koldt for at følge med i efterforskningsarbejdet, men gør man det, får man i lighed med Axel og Vicki også trådene redt ud.

I og med at handlingen hele tiden skifter mellem de to sager, skifter synsvinklen også mellem Axel og Vicki, og det er med til at gøre handlingen virkelig intens.

Bogens titel ¨Solo” er yderst velvalgt. Den hentyder til, at Axel gang på gang går solo i det han foretager sig. Man må også sige, at ikke alle hans solo-beslutninger er lige velvalgte.

Sidste del af bogen er virkelig spændende og er meget svær at slippe.

Jeg kan på det kraftigste anbefale Jesper Steins krimiserie om Axel Sten.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2018 – 405 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...