”Brudstykker” af Karin Slaughter

Karin Slaughters nye bog ”Brudstykker” vil jeg beskrive som en spændingsroman mere end en decideret krimi.

31-årige Andrea, kaldet Andy ser sin mor, Laura blive truet på livet og såret af en ung mand i et indkøbscenter. Forinden harhan koldblodigt har dræbt en kvinde og hendes unge datter.

Et er, at Andys mor bliver alvorlig såret. Noget andet er den måde, hun redder sig ud af den forfærdelige situation, hun er havnet i. Hun slår ganske enkelt den unge gerningsmand ihjel.

Andy er skrækslagen. Det er en handling, hun i sin vildeste fantasi ikke havde kunnet forestille sig, at hendes mor kunne udøve.

Beskrivelsen af den forfærdelse og det, der efterfølgende rammer Andy er i topklasse. Det gælder ligeledes beskrivelserne af alle andre personers tanker og ageren i bogen,

Andy er ikke i tvivl om, at moren må gemme på nogle hemmeligheder, som hun ingen forestilling havde om. Det viser sig barsk vis at holde stik, da moren igen bliver truet, da hun kommer hjem efter at være blevet behandlet for sine skader på hospitalet.

Denne trusselsituation involveres Andy på dramatisk vis i, og det betyder, at moren tvinger Andy til at flygte.

Herefter sker der mange dramatiske situationer, som viser, at det, som moren udsættes for, trækker blodige spor tilbage til begivenheder i 1986.

Andy er bestemt ikke nogen heltinde-type og kommer ud for truende situationer, hvor hun nærmest hverken ved ud eller ind, men hun hærdes dog efterhånden på sin flugt og evner at give modspil.

Vist er bogen spændende, men jeg synes også, den er lidt af en sejtrækker. Jeg mener godt, den kunne have været strammet op hist og her.

Jeg ville ønske, at Karin Slaughter ”went back to basis” dvs. til retsmedicineren og børnelægen Sara Linton og efterforskeren Will Trent.De er for mig indbegrebet af Karin Slaughter.

3 krimihjerter ud af 5

Paperback – 480 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...