”Enken fra Kiev” af Mogens Blom

Lindhardt og Ringhof 2018 – 324 sider

Fra bogens bagside:

Et sted i Ukraine flygter en kvinde ved midnatstid med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter.

I København er efterretningsagent Maiken Tarp eneste vidne til et mord begået under udenrigsministerens tale på en stor international konference. PET efterforsker sagen som terror, men Maiken undersøger sagen på egen hånd og kommer på sporet af en dansker med en fortid i fremmedlegionen og en kvinde centralt placeret i den ukrainske konflikt. Pludselig er Maiken selv i søgelyset efter et anonymt tip til pressen og hendes kæreste, journalisten Kåre, kaster sig ind i sagen.

”Enken fra Kiev” er en politisk thriller og tredje selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

Anmeldelse:

”Enken fra Kiev” er en spændende politisk thriller, som tager udgangspunkt i den ukrainske konflikt på Krim-halvøen. Ud over den spændende handling får læseren mange informationer om det, der for øjeblikket finder sted især i Donetsk i Østukraine.

Bogens hovedperson er Maiken Tarp, som både har været efterforsker ved Politiet, ansat i PET og i FE og nu er ansat i en lille nyoprettet sikkerhedssektion, RISI i udenrigsministeriet.

Majken er meget fint karakteriseret. Hun får virkelig sin sag for, da hun skal forsøge at udrede sammenhængen i drabssagen, som yderligere forværres, da der sker endnu et drab. Selv om Maiken forstår at slå fra sig, synes jeg ikke, hun tilhører den overdrevne heltindetype. Hun er et menneske af kød og blod og har en kæreste, journalisten Kåre, som hun lige er blevet gravid med. Med det arbejde hun har giver det i høj grad anledning til spekulationer.

I lighed med Maiken er der også mange andre interessante personer. Bl.a. de personer, der er ansat i Udenrigsministeriet, Forsvarets Efterretningstjeneste og de, der er tilknyttet Politiet Efterretningstjeneste, foruden diverse eksperter og helt almindelige mennesker.

En af bogens virkelig spændende personer er en dansker med en fortid i Fremmedlegionen. Han kommer til at spille en væsentlig rolle i handlingen. En del af handlingen ses fra hans synsvinkel. I det hele taget ser man adskillige gange, at synsvinklen skifter. Det virker godt, at man ”kommer ind i hovedet” på forskellige personer.

Et meget interessant tema i bogen er FE og PET’s samarbejde eller rettere mangel på samarbejde. Mon det også er sådan i virkeligheden?

De mange forskellige steder, hvor handlingen foregår, er godt beskrevet.

Bogen indeholder adskillige dramatiske situationer, men de hører helt bestemt til de realistiske af slagsen.

Jeg kan godt lide, når en forfatter overrasker til slut i en bog. Det gør Mogens Blom i ”Enken fra Kiev”.

Personligt kan jeg rigtig godt lide, når en politisk thriller foregår i Danmark. Jeg vil glæde mig til at læse bog nr. fire i serien om Maiken Tarp.

4 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2018 – 324 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...