”Holdt for nar” af Harlan Coben

Gads Forlag 2017 – 330 sider

Forlagets beskrivelse

Maya Stern er tidligere elitepilot i det amerikanske luftvåben og lykkeligt gift med den charmerende, velhavende Joe. Men pludselig begynder ulykkerne at hagle ned over hende. Oveni tabet af sin søster og en skandaleombrust fyring fra forsvaret bliver Joe myrdet for øjnene af hende i Central Park. Få dage efter begravelsen viser optagelser fra Mayas nannycam dog et rystende billede. På filmen leger Mayas to-årige datter – med Joe. Hvad foregår der? Er Joe stadig i live, eller er Maya ved at blive vanvittig? Og hvem er føreren af den bil, der bliver ved med at følge efter hende? På sin jagt efter sandheden begynder Maya at afdække gamle hemmeligheder, som får hende til at tvivle på alt det, hun troede, hun vidste. Og pludselig er det for sent at bakke ud.

Anmeldelse

”Holdt for nar” er en krimi, som i den grad afspejler det amerikanske samfund. Her er rigmandsfamilien, som nødtvunget må acceptere den ene søns valg af en ægtefælle, som står langt under familien på den sociale rangstige. Her er den hjemvendte PTSD-ramte kvindelige elitepilot fra krigen i Mellemøsten. Her er et dagplejecenter, hvor forældre på arbejde via et webkamera kan følge deres børn.Her er de, der kæmper for retten til at bære og bruge skydevåben. Her er den eksklusive kostskole for rigmandsbørn, og her er whistlebloweren.

I dette ærkeamerikanske samfund manøvrerer Maya Stern rundt for at løse og afdække de mange hemmeligheder, hun er blevet en del af efter sin hjemsendelse. Hemmeligheder som har medført drab på både hendes søster og ægtemand Joe.

Hun får ikke meget hjælp af sin svigerfamilie og ej heller af politiet.

Hun kommer ud for mange hændelser, hun skal forholde sig til. Som læser føler man med hende, for det medfører, at hun bliver udsat for både psykisk og fysisk overlast.

Harlan Coben beskriver særdeles godt de forskellige miljøer, som personerne færdes i. Det samme gælder beskrivelserne af personerne.

Der er ikke mange lykkelige stunder i bogen. Dog kan Maya nyde, når Joe og hendes lille datter er sammen med hendes myrdede søsters børn.

Bogens titel ”Holdt for nar” er meget dækkende, for faktum er, at mange af bogens personer i den grad holdes for nar.

Det er en meget spændende bog, Harlan Coben har skrevet, men jeg mener også, at den ikke hele vejen igennem er helt realistisk. Når jeg alligevel synes særdeles godt om bogen, skyldes det forfatterens eminente evne til at kunne overraske læseren.

Jeg er stor fan af Harlan Coben og vil glæde mig til hans næste bog.

Jeg holder meget af læse en krimiserie, hvor man gennem flere bøger følger en hovedperson, men det er også virkelig godt at læse bøger af en dygtig forfatter som Harlan Coben, hvis bøger er enkeltstående.

5 krimihjerter af 5

Gads Forlag 2017 – 330 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...