”87 sekunder” af Lone Theils

Lindhardt og Ringhof 2017 – 190 sider

ANMELDELSE

Titlen ”87 sekunder” hentyder til, at det er den tid, det typisk tager for et menneske at drukne, når det opholder sig under vand og ikke kan komme op.

Netop drukning er den drabsmetode, som drabsmanden benytter i denne både spændende og troværdige politiroman af Lone Theils.

En ung kvinde bliver fundet druknet i Christianshavns Kanal. Tekniske spor viser, at det er overlagt drab.

Efterforskeren Georg Guldmann forsøger sammen med sit team at opklare forbrydelsen i det christianhavnske miljø. Det er et opklaringsarbejde, som virker yderst realistisk. Det gælder både samarbejdet i efterforskningsteamet, afhøringer, de tekniske undersøgelser og samtalernemed retsmedicinerne.

Ud over at være professionelle i deres fag beskrives både Georg Guldmann og de andre efterforskere som helt almindelige mennesker, og for en sjælden gangs skyld er der ikke beskrivelser af problemer på hjemmefronten og her er heller ingen af efterforskerne, der har alvorlige psykiske problemer.

Det er der til gengæld andre i persongalleriet, der har.

Alle er beskrevet realistiske, og selv om bogen kun er på 190 sider, er der plads til mange forskellige mennesketyper.

Interessant er nok især en folketingspolitiker, man tror er på gale veje, en dedikeret operaanmelder, en scenevant forsvarsadvokat og en skuespillerinde, der ikke blev til noget.

Det er i øvrigt også interessant, at da den, der bliver sigtet for drabene – for der findes yderligere en død ung kvinde i Christianshavns Kanal – kommer for retten, kommer læseren ”med indenfor” i retssalenog hører, at vedkommende bliver kendt skyldig. De fleste krimier slutter som regel med, at drabsmanden bliver fanget, og så er det det.

Nu kunne man så godt tro, at bogen slutter med domfældelsen, men som den dygtige forfatter Lone Theils er, bygger hun yderligere et par overraskende twists på handlingen.

Vel vidende at findes der krimier, der er langt mere spektakulære, dramatiske, actionprægede og meget mere, må jeg sige, at denne lille og hurtiglæste krimi tiltalte mig, så jeg giver den gerne topkarakter.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2017 – 190 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...