”Bliv hos mig” af Harlan Coben

Gads Forlag 2016 – 342 sider

Fremragende, fantastisk spændende og tankevækkende thriller

Når det drejer sig om Harlan Coben kan man roligt sige, at succesen gentager sig. Igen har han gjort det – skrevet et brag af en thriller.

Mange mennesker bærer sikkert på hemmeligheder, som de ikke indvier selv deres nærmeste i. I de fleste tilfælde er hemmelighederne små ubetydeligheder, men nogen gange kan de være af en sådan karakter, at det kan få katastrofale følger, hvis de kommer frem.

Det er, hvad der sker for forstadshusmoren Megan i ”Bliv hos mig” Når hendes hemmelighed så kobles sammen med fotografen Rays hemmelighed og sammen med den ihærdige politiefterforsker Broomes undersøgelse af sag, hvor en familiefar forsvinder, så har vi et drama af dimensioner.

Familiefaren er ikke den eneste mand, der forsvinder. Er der mon en sammenhæng mellem disse forsvundne mænd?

Thrilleren udspiller sig i og omkring Atlantic City, New Jersey, USA. Man kommer rundt i mange forskellige miljøer. Det er de snuskede byområder, forstadsmiljøerne, velhavermiljøerne, et plejehjemsmiljø og selvfølgelig politimiljøet. Beskrivelserne er særdeles fine og troværdige.

Man kommer i den grad også ind under huden på personerne. Man tror på dem. Det gælder både Megan med sine hemmeligheder, Ray der har et tilbagevendende mareridt,

Broome, den ihærdig efterforsker, politichefen der modtager bestikkelse, det sadistiske unge par, der omtales Barbie og Ken, den kvindelige bartender Lorraine med blik for bargæsterne skyggesider og Agnes Megans demente svigermor, der føler sig truet af en grum person med en kniv.

”Bliv hos mig” rummer foruden alle hemmelighederne også mange betragtninger om kærlighed, ægteskabelige forhold, forholdet mellem forældre og børn, det spændende og smålumre liv contra familielivet og om det at bryde med sit oprindelige miljø.

Selve krimiintrigen er fuld af overraskelser og er fuld af suspence (det med, at læseren ved, at nu vil der ske noget, som fx hovedpersonen ikke ved, vil ske).

Gad vide hvor mange læsere der inden bogens afslutning havde opklaret ”krimigåden”. Jeg havde ikke.

Gå roligt i gang med denne spændende thriller.

5 krimihjerter af 5

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...