BogForum 2016 – et slaraffenland for en krimi-elsker

For mig der elsker bøger, er det et must at komme på BogForum i Bella Center i København. Her møder man familiemedlemmer,venner, bekendte, bloggere, forlagsfolk ogikke mindst forfattere, som man over tre dage kan få sig en god gang bogsnak med.

Udstillingsområdet dækker et meget stort areal, så i første omgang handlede det for os om at få bragt ”geografien” på plads. Min indendørs stedsans er åbenbart ikke for god, for det lykkedes mig jævnligt ikke at kunne finde det sted, hvoren begivenhed fandt sted.

Den første stand, jeg besøgte, var People’s Press, som står bag ”Krimifan.dk”, hvor jeg er tilknyttet som anmelder. Her fik jeg mig en snak med Kristian Ravn, som er den, der bestyrer ”Krimifan.dk”.

Så gik turen rundt i udstillingsområdet for at besøge de forlag, der så venligt sender mig bøger til anmeldelse. Således fik jeg mig en hyggelig snak med Marie Hastrup Sørensen fra Modtryk.

Jeg fik også hilst på Helle og Vicki fra Politikens forlag, Rikke fra Lindhardt og Ringhof og Susanne Thorpe fra Hr. Ferdinand.

Fælles for dem alle er, at de er utrolig imødekommende.

Harper Collins Nordic er et forholdsvis nyt forlag herhjemme. Her er det Mette König, der sender mig bøger. Hende har jeg ikke mødt før. Hun var også meget imødekommende, så vi fik hos en længere snak.

På det grønlandske forlag Milik, traf jeg forfatteren Nina von Staffeldt, som forærede mig et signeret eksemplar af sin debutroman ”Frosne beviser”.

Jeg fandt heldigvis let vej til den stand, som ”Krimimessen i Horsens” havde med. I de tre dage, som BogForum varede, aflagde mange af Danmarks bedste krimiforfattere standen et besøg, hvor de fortalte om og måske læste op fra deres seneste krimi.

Marie og jeg var på plads, da Lotte Petri fortalte om sin kommende bog ”Djævlensværk”. Selv om bogen ikke er udkommet endnu, har vi et ganske særligt forhold til den, idet vi har været beta-læsere på den. Det bliver spændende at få den rigtige bog i hånden.

Vi er kommet til at kende Lotte særdeles godt, så vi fik os selvfølgelig også en god snak med hende.

Når jeg ser på det program, ”Krimimessen i Horsens” præsenterede på BogForum, må jeg konstatere, at det var alt for få af de programsatte forfattere jeg nåede at høre, men det blev da til Lotte Petri,Dennis Jürgensen, Anna Grue, Jakob Melander, Helle Vincentz og Michael Katz Krefeld, men hvor ville jeg dog gerne have set og hørt langt flere forfattere. Når de var på, ja, så var jeg et andet sted.

Godt ”Krimimessen” var repræsenteret på BogForum. Jeg glæder mig i den grad til 1. og 2. april 2017, hvor ”Krimimessen i Horsens” løber af stablen.

Lida Wengel, som er en af de dygtige planlæggere af ”Krimimessen”, er også super god til at interviewe. Hun har et dejligt personligt engagement.

Tiden går helt utrolig hurtig, når man går rundt og falder i snak, og på grund af denne falden i snak-det være sig med forfattere, forlæggere og bekendte -, så misser man noget af det, man egentlig havde planlagt. Men netop snakken/samtalen vil jeg nødig gå glip af. Den, synes jeg, er meget givende, og hvor er det dejligt at opleve, at både forfattere og forlæggere gerne vil snakke med en inkarneret krimilæser og-blogger som mig.

Jeg overværede et meget interessant interview, som Lone Kühlmann havde med Leif Davidsen i anledning af hans seneste bog ”Djævlen i hullet”. Det er en virkelig god bog, som jeg har et helt specielt forhold til, da noget af handlingen foregår i Bogense, hvor vi har vores feriebolig.

Tidligere på dagen havde jeg fået mig en snak med Leif Davidsen, som jeg også havde fornøjelsen af at møde i Bogense.

En anden, som jeg også altid får mig en god snak med, er den pensionerede kriminalassistent, ”panserbassen” Erik Hauervig, som netop har udgivet ”Uden hæmninger”.

Manden er fuld af humor og sagde med et godt glimt i øjet, at hans næste bog skulle handle om en lille jysk boganmelder, der blev myrdet.

Søren Dahls samtale med Jussi Adler-Olsen var yderst underholdende. De to herrer spillede vældig godt op til hinanden, men jeg må indrømme, at det interview – eller hvad man nu skal kalde det – som Karen Thisted havde med Jussi om søndagen, var den morsomste oplevelse, jeg havde på BogForum.

Jeg er kommet til at kende Jussi Adler-Olsen temmelig godt på det personlige plan, og derfor er jeg også kommet til at kende hans personlige assistent Elisabeth Ahlefeldt-Laurvig godt. Så hende fik jeg mig også mange hyggelige snakke med på BogForum.

Lørdag fik jeg en lille snak med Jakob Melander på ”Bibelselskabets forlags” stand om hans seneste bog ”Elektra”.

På et tidspunkt sad Marie og jeg og holdt en lille spisepause om lørdagen sammen med vores datter og svigersøn. Sara Blædel kom forbi og stoppede op dels for at sige hej, men også for at præsentere mig for den islandske Yrsa Sigurdardóttir, som hun fulgtes med, og som er aktuel med krimien ”DNA”.

Sara Blædel hørte Marie og jeg om søndagen i Auditoriet, hvor hun i fint et interview med Ulla Hinge Thomsen fortalte om sin seneste bog ”Bedemandens datter”.

Et meget interessant interview, jeg overværede, var det, hvor Stine Bolther var på scenen og interviewede de to pensionerede efterforskere Ove Dahl og Kurt Kragh. De talte især om de 7 motiver, der rent faktisk ligger til grund for alle forbrydelser. Emnet var alvorligt, men de to pensionerede politifolk havde et godt glimt i øjet.

Når vi så er ved politiet, så fik jeg mig også en lille interessant snak med Katrine Engberg, som i sin debutroman ”Krokodillevogteren” viser stort kendskab til, hvordan politiet arbejder.Noget, som jeg sætter pris på, er i orden.

En anden forfatter, som jeg endnu ikke har læst, er den debuterende Arne Woythal, som  stadig er aktiv politimand. Hans debutroman ”De dræbtes advokat”, fik jeg foræret på ”Byens forlag”.

Jeg nåede også at overvære et interview med Øbro og Tornberg, som bl.a. fortalte om ”Pigen og vogteren” og et andet interview med Lars Kjædegaard, der fortalte om ”Det der er værre”.

BogForum er også et af de steder, hvor jeg får mulighed for at mødes med mine bloggerkolleger fra Krimifan.dk. Det er altid hyggeligt. Vi fik også i år holdt et frokostmøde, hvor vi sammen med ”blogbestyrer” Kristian Ravn snakkede om, hvad Krimifan.dk evt. kan byde ind med på den kommende Krimimesse i Horsens 1. og 2. april.

Efter at have tilbragt ialt 26 timer fordelt på 3 dage på BogForum 2016, kan jeg roligt sige, at bogen ikke er død. At den lever i bedste velgående beviser et samlet besøgstal på omkring 34.000 gæster.

Jeg glæder mig allerede til BogForum i Bella Center 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...