”Elektra” af Jakob Melander

Bibelselskabets Forlag 2016 – 251 sider

Bibelselskabets Forlag fik den spændende ide at udgive en krimi, hvor inspirationen skulle være en af beretningerne fra Bibelen. Den udfordring tog krimiforfatter Jakob Melander op. Jakob Melander er kendt for serien om politimanden Lars Winkler.

Jakob Melander valgte at tage udgangspunkt i beretningen om Kain og Abel.  Det er blevet til bogen “Elektra”, som derfor også indledes med det, der ser ud som et brodermord.

Den kommende statsminister – den radikale Anders Barfoed findes siddende på gulvet i forældrenes hjem øksedræbt og lænet op ad sin bror, Thomas, som er smurt ind i Anders’ blod, så det er derfor forståeligt, at politiet sigter ham for at være gerningsmanden.

Thomas’ forældre og søster Katharina tror ikke, at politiets mistanke er rigtig. Katharina, som er uddannet jurist og medejer af et advokatfirma påtager sig at være forsvarerfor sin sigtede bror. Hun og faren forsøger at engagere Andreas Bjørn – en afskediget politimand som en slags privat efterforskningsassistent til at hjælpe Katharina med forsvaret. Andreas var for 10 år siden kæreste med Katharina, som imidlertid gjorde forholdet forbi. Han har derfor svært ved at sige ja til jobbet, men han gør det, da han godt kan bruge de penge, som han tilbydes.

Der går ikke lang tid, før et voldsomt drama tager sin begyndelse. Et drama som har bibelske dimensioner tilsat græsk tragedie.

Størstedelen af handlingen foregår i nutiden, men der trækkes spor tilbage til Grækenland i 1973, hvor juntaen slog voldsomt ned mod fredelige demonstranter.

Opklaringener ikke sådan lige ud ad landevejen. Det skyldes bl.a., at Andreas Bjørn har problemer med sine tidligere kolleger i politiet.

Ydermere var Andreas’ bror politimand, som på tragisk vis blev skudt i tjenesten. Dette drab har siden præget Andreas, som tror, at ikke alt er efterforsket til bunds i forbindelse med nedskydningen.

Handlingen er fyldt med gode og troværdige karakterer, og Jakob Melander skildrer på absolut bedste vis de forskellige miljøer, personerne bevæger sig rundt i. Læseren møder både brutalitet, had, svig og bedrag, græsk historie, men også kærlighed.

Jakob Melander mestrer at skabe intensitet i handlingen, bl.a. slutter flere kapitler med en cliffhanger.

Selv om der er mange elementer at holde styr på i handlingen, flettes alt sammen til sidst, så afslutningen er fuldt ud logisk, grufuld også tankevækkende, men egentlig ikke overraskende.

En velskrevet og meget spændende krimi.

Man må også konstatere, at uanset hvordan ens forhold er til Bibelen, så rummer den mange fortællinger, som kan virke som inspirationskilde til krimier.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag.dk/ 2016 – 352 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...