”I skyggen af Sadd 2” af Friis, Holm, Kjædegaard og Langstrup

2 Feet-entertainment 2016 – 186 sider

Forlagets beskrivelse

Dyster krimi-noir-roman om mord, magt og penge skrevet af Agnete Friis, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard og Steen Langstrup. Vi er tilbage i Byen, (hvor også Sadd 1 forgik) ti år senere. Penge kan købe alt, og ingen spørger, hvor de kommer fra, så længe der er nok af dem. Jimmy Sadd er nu en respekteret forretningsmand, der færdes i Byens bedste kredse. Men der foregår stadig mange lyssky ting i hans skygge. De fleste forstår han at udnytte til eget bedste. Andre kan slå ham ihjel. Hvor den stærkes ret til at udnytte den svage er lov, er intet farligere end kærlighed. Mød en død ministerkone i et badekar, en stuepige med ar på sjælen, en karriereskabende sag om mord og ægte kærlighed, hvor man mindst venter det. Mød en cool Agnete Friis, en engageret Gretelise Holm, en musikalsk Lars Kjædegaard og en kynisk Steen Langstrup. Alt i en og samme roman.

Anmeldelse

Det er ikke ofte, man læser en krimi, som er skrevet af fire forfattere. Det er tilfældet i ”I skyggen af Sadd 2”, hvilket i øvrigt også gjorde sig gældende i forgængeren ”I skyggen af Sadd 1” (som jeg ikke har læst). Bogen består af fire dele, hvor hver forfatter har skrevet sin del. Hvordan selve samarbejdet så er foregået, er jeg ikke klar over.

Jeg forestiller mig, at bogen foregår i en meget nær fremtid, hvor de, der har pengene for alvor har fået magten både over lovgivere og lovudøvere. Til gengæld er det absolut ingen fornøjelse at tilhøre dem, der ingen penge har.

Bogens persongalleri er mangfoldigt. Her er politikere, politifolk, en mafiaboss, en narkoman, en udspekuleret hotelstuepige, en utro hustru, en klam radiovært, en håbefuld sangerinde m.m.

Fælles for personerne er, at de i bund og grund er rede til at gøre alt for penge.

For så vidt er personbeskrivelserne gode, men man kender ligesom typerne – nok en anelse klicheagtige.

Ligeledes er stederne og de forskellige miljøerne godt beskrevet. Er Byen, der beskrives, fremtidens København? I hvert fald er her et Folketing.

At bogen har 4 forfattere, tænker man ikke nærmere over. Jeg synes, de forfattere, der ”skal samle op efter den foregående” gør det fint, og der er ingen løse ender, men  opklaringen rummer ikke den helt store overraskelse.

Bogen er underholdende og hurtigt læst, og dens titel er meget rammende.

3 krimihjerter ud af 5  

2 Feet-entertainment 2016 – 186 sider

Reklame

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...