En entusiastisk krimifan til BogForum 2015

Først og fremmest tak til Krimifan.dk, som igen i år havde sørget for, at vi faste boganmeldere på sitet blev inviteret med til BogForum.

Der var lidt besvær med adgangskortet på messekontoret. Man kunne ikke finde mit, og hvad gjorde man så? Jo, jeg blev udstyret med et pressekort, og det var jo heller ikke helt forkert, for selvfølgelig havde jeg tænkt mig at skrive om det, jeg ville komme til at opleve på BogForum.

Som sædvanlig, når jeg er på BogForum, var Marie, min kone med, men vore veje skiltes i forhallen. Jeg går først og fremmest efter krimierne. Hun er noget mere alsidig. Ind imellem mødtes vi og fortalte, hvad vi hver især have oplevet.

Inde på selve messeområdet havde jeg ikke gået mange meter, før jeg mødte Eva Maria Fredensborg. Hende har jeg et helt specielt forhold til, for i hendes sidste bog ”I blinde” har hun med ”min velsignelse” udstyret en superligatræner med mit navn. Det er der mange i familien og vennekredsen, der har moret sig en del over. Jeg er ikke ligefrem den sporty type, selv om jeg godt kan lide fodbold.

Selvfølgelig var jeg også på pletten næste dag, da Eva Maria blev interviewet på scenen ”Under uret”. Et rigtig godt interview var det. Intervieweren var ingen ringere end Søren Dahl fra ”Café Hack”. Det var fornøjeligt og interessant at høre på.

Fredag kl. 14.20 indfandt jeg mig på Politikens Forlags stand. Her skulle jeg høre et interview med Jesper Stein, som netop havde udsendt den fremragende krimi ”Aisha”, som er hans 4. krimi med Axel Sten. Superfint interview, også fordi intervieweren Lotte Thorsen i høj grad vidste, hvad hun snakkede om.

Jeg havde fået bogen af Politikens Forlag og ikke nok med det. I bogen var der en personlig hilsen fra Jesper Stein.

Når man er på Politikens Forlags stand, er det altid dejligt at få en lille snak med de søde piger fra forlaget.

Jesper Stein havde jeg igen fornøjelsen af at høre blive interviewet om søndagen. Denne gang var udspørgeren manden med hatten og hestehalen, Henrik Palle, som virkelig også ved noget om krimier. Også en god oplevelse.

En anden af Politikens forlags forfattere er Ole Tornbjerg. Almindeligvis skriver han sammen med sin kone Jeanette Øbro, men ”Drengen fra Godhavn” som han fortalte om, har han skrevet alene. Det er ikke en krimi, men en bog om et drengebørnehjem.

Senere på dagen løb jeg på skuespilleren Lars Mikkelsen, som i en kommende film netop om Børnehjemmet Godhavn, spiller den ondskabsfulde forstander. Filmen er ikke lavet ud fra Ole Tornbjergs bog. I øvrigt er en del af filmen indspillet i Bogense, hvor fruen og jeg har en ferielejlighed.

Når man lige var blevet færdig med at læse særdeles spændende bog ”Sekten” af Michael Katz Krefeld, var det spændende at høre ham fortælle om den på ”PlusBogs” stand.

På Lindhardt og Ringhofs stand hørte jeg et interview med den svenske succesforfatter Stefan Ahnhem, som jeg kender ganske godt, idet jeg har lavet to interviews med ham på min hjemmeside. Han fortalte bl.a. at hans første bog ”Offer uden ansigt” har solgt over 100.000 eksemplarer i Sverige. Han var selvfølgelig også inde på sin nye bog ”Den niende grav” Desværre nåede jeg ikke at få en snak med ham.

Det gjorde jeg til gengæld med Julie Hastrup, som er den første krimiforfatter, jeg sendte en mail til, fordi hun i sin debutroman ”En torn i øjet” kom til at skrive, at der lå et Bilka-varehus i Ringkøbing. Det gør det altså ikke. Dette var starten til et rigtig godt bekendtskab med en sød og imødekommende forfatter.

Jeg hørte hende blive interviewet af Camilla Miehe-Renard om ”Farlig fortid” Den femte i rækken af krimier med efterforskeren Rebekka Holm. Et herligt interview med højt humør. Julie Hastrup er altid noget så sprudlende.

Lige efter interviewet med Julie Hastrup gik A. J. Kazinski, som er pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, på scenen og blev interviewet af altid veloplagte Cecilie Frøkjær om ”Den genfødte morder”, som er 3 bind i serien om gidselforhandleren Niels Bentzon. Jeg fik også en lille snak med de to herrer, som jeg har haft fornøjelsen af at spise brunch med i Aarhus tidligere på åretDet var hyggeligt at møde dem igen.

Sidst på lørdagen kom de to morsomste interviews, jeg hørte på BogForum. Først var det Cecilie Frøkjær, der interviewede Linse Kessler om hendes bog ”Slap nu af”. Linse viste sig at være en rigtig sød og skæg kvinde at lytte til. Hun siger tingene, som de er, og fortalte bramfrit bl.a. at hendes bryster nu skal være i hvert fald 400 ml mindre, for så bliver de længere og lettere at svinge med. De skal mere ligne skihopbakker.

Efter hende interviewede Huxi Bach Karen Thisted om hendes bog ”Hvis jeg døde nu, døde jeg lykkeligt”. Det interview var et revynummer værdigt. Det var virkelig morsomt.

På People’s Press’ stand hørte jeg et interview med Christian Frost, som fortalte om sin moppedreng af en thriller, den over 600 sider lange, men meget spændende og aktuelle bog,” Araberen der var hvid som sne”. Han skriver bl.a. om indvandrere og flygtningekrisen i Danmark.

Jeg ser altid frem til at møde Lotte Petri, og rent faktisk løb vi på hinanden indtil flere gange i løbet af BogForum-dagene, og hver gang fik vi os en længere snak. Jeg kender efterhånden Lotte rigtig godt, så vi har altid meget at snakke om. Selvfølgelig blev Lotte også interviewet om sin anmelderoste krimi ”Hvidt snit”. Det foregik på Turbine Forlagets stand, og intervieweren var ingen anden end min gode ”krimi-ven” Rebekka Andreasen fra sitet ”Vild med krimi”. Hende har jeg været sammen med på diverse messer og bloggermøder. Rebekka er god til at interviewe, og Lotte besvarer spørgsmålene levende og engageret.

Inden interviewet fik jeg hilst på Pia Resen Brønnum, som selv er forfatter og den, der har oprettet sitet ”Danske krimier”, hvor jeg altid lægger mine anmeldelser ud. Pia tog i øvrigt en selfie af hende og mig. Den pynter nu på Facebook.

En anden forfatter, som jeg har haft fornøjelsen af spise brunch sammen med, er Christian Mørk. Ham fik jeg også fik hilst på, efter at han på Politikens Stand med entusiasme havde fortalt om sin seneste bog ”Drengen ingen kunne finde”. Interviewet blev i øvrigt overværet af hans mor, skuespilleren Susse Wold.

Desværre hørte jeg kun en lille del af Hans Engells interview med satiretegneren Roald Als. Det, jeg hørte, var ellers meget fornøjeligt, og jeg skal da lige love for, at Als og Engell ikke har samme opfattelse af, hvem det gør det bedst – De Røde eller De Blå.

Min gode kollega Hanne fra min tid som skolebibliotekar på Nørre Snede Skole er gift med forfatteren Jakob Hedegaard Pedersen. Han er medindehaver af forlaget DreamLitt, der også havde en stand på BogForum. Så den stand skulle naturligvis også besøges. Jakob har skrevet mange bøger og er lige nu aktuel med romanen ”Skrevet i sneen”.

En gæst på standen bemærkede, at jeg kendte Hanne og Jakob. Hun rejste sig og gav hånd. Jeg blev noget overrasket, da jeg så, det var Anne Mette Fogh Rasmussen. Hun bød dog ikke op til dans, men var på standen, fordi hun var medforfatter til en bog.

Min skridtmåler fortalte at jeg gik 6, 5 og 4,5 km på de dage, jeg var til BogForum, så jeg fik set alle stande og fik snakket med mange forlagsfolk. Hyggelige Kaj fra Mellemgaard, søde og venlige Marie fra Modtryk og selvfølgelig de herlige islændinge fra Jentas, forlaget der i den grad har specialiseret sig i iskolde og gysende thrillere.

Den barske virkelighed havde i høj grad også holdt sit indtog på BogForum, idet bevæbnede politifolk patruljerede rundt alle 3 dage. I særdeleshed fordi islamkritikeren Lars Hedegaard skulle fortælle om sin bog ”Attentatet”, men også Naser Khadar og Flemming Rose var til stede på BogForum. Nå, ja og sandelig også Kronprinsesse Mary med de 3 yngste børn.

Jeg fik mig en længere snak med to at de patruljerende betjente, som meget beredvilligt fortalte om deres arbejde. Snakken med dem var meget interessant ikke mindst, fordi den ene af betjentene var af marokkansk afstamning.

Sidst men ikke mindst var BogForum 2015 en god lejlighed til at møde mine gode venner fra ”Team Krimifan” og Kristian Ravn fra People’s Press. Kristian er den koordinerende person på Krimifan.dk.

Jeg giver BogForum 2015   af 5  og glæder mig allerede til BogForum 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...