”Sekten” af Michael Katz Krefeld

Lindhardt og Ringhof 2015 – 366 sider

Forlagets beskrivelse

En mordbrand viser sig at have forbindelse til både en mystisk sekt og til de højeste kredse i det danske erhvervsliv, da Ravn får en tilsyneladende banal sag: Han hyres af den velhavende direktør Ferdinand Mesmer, som er ekspert i ledelsesstrategi, til at finde Mesmers forsvundne søn Jakob, der for 10 år siden grundlagde den nu skandaleramte sekt “Guds udvalgte”.
Da det viser sig, at Ferdinand Mesmer allerede tidligere har haft en privat efterforsker på sagen, men som er forsvundet, indser Ravn, at det ikke bare er en banal sag om en savnet søn, men at der er langt mere på spil. Han lokaliserer Jakob og hans sidste disciple på et afsondret landsted på Lolland. Et sted som er tættere på helvedet end det paradis Jakob ellers har stillet sin menighed i udsigt. Ravns efterforskning fører ham dybt ind bag murene hos sekten, og langsomt afdækkes en både frygtelig og vanvittig hemmelighed i Jakobs og Ferdinand Mesmers fælles fortid.
En hemmelighed, som får katastrofale følger for alle.
“Sekten” er tredje bind i Michael Katz Krefelds serie om privatopdageren Ravn, som bor på en båd i Christianshavns kanal. De to første bind i Ravn-serien er “Afsporet” og “Savnet”.

Anmeldelse

Michael Katz Krefeld har igen skrevet en særdeles glimrende bog med Thomas ”Ravn” Ravnsholdt i hovedrollen. Han er, som vi kender ham fra de foregående bøger, lettere alkoholiseret, men stadig i besiddelse af gode evner som efterforsker. Så for at tjene til dagen og vejen tager han ind imellem et job som privat efterforsker.

Ravn har stadigvæk meget svært ved at komme sig over tabet af sin elskede Eva. Det præger i høj grad hans tilværelse, og han forsøger stadig at finde den drabsmand, der slog Eva ihjel.

Efter at have ladet sig overtale til at forsøge at finde sønnen af en velhavende managementdirektør, kommer han til at opleve en religiøs sekt, ”Guds udvalgte”, som er helt ekstrem i sin måde at dyrke kristendom på.

Der er ingen tvivl om, at Michael Katz Krefeld har hentet inspiration til bogens sekt fra sekter i USA, for trods alt har vi ikke hørt om sekter af den slags i Danmark – endnu. Meget af det, der sker inden for sekten lyder umiddelbart helt uforståeligt og totalt grænseoverskridende, men nok ikke usandsynligt, hvis man har fulgt lidt med i, hvad pressen har skrevet om amerikanske sekter.

Personkarakteristikkerne i bogen er glimrende. Personerne er skildret troværdigt, og man møder mange forskellige persontyper. Skildringen af sektlederen er et godt eksempel på, hvad fanatisme kan føre med sig, og man kan undre sig over den uhyggelige indflydelse en sektleder kan have på de ”almindelige” sektmedlemmer, men det virker troværdigt.

Også de forskellige miljøer i bogen er godt beskrevet. Det er meget interessant at læse om forholdene i et lukket sektmiljø.

Det helt modsatte miljø oplever man i skildringen af Christianshavn med kanalerne, bådene og værtshusene.

Da ”Guds udvalgte” har slået sig ned i udkantsdanmarknemlig på Lolland -, fornemmer man også det landlige miljø, som sekten er omgivet af.

Direktionsgangsmiljøet med de ”fine”, politimiljøet og det snuskede kriminelle miljø er man også omme ad.

Bogen er elementært spændende. Spændingen bygges gradvis op og kulminerer meget spektakulært for så at sætte ”en snølle” på til allersidst.

Efter min mening går man aldrig fejl af en bog af Michael Katz Krefeld – og bestemt heller ikke denne gang.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2015 – 366 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...