”Savner dig” af Harlan Coben

Gads Forlag 2015 – 397 sider

Forlagets beskrivelse

Kat Donovan er kriminalbetjent ved NYPD og single. Da hun en aften surfer på en datingsite på nettet, falder hun over en profil, der umiddelbart ligner enhver anden, men hun får et chok, da hun nærstuderer det vedhæftede fotografi. Manden på billedet er hendes tidligere forlovede, Jeff, som knuste hendes hjerte – og som hun ikke har set i 18 år.

Kat bliver overvældet af håb. Måske er det nu, hun omsider kan lægge fortiden bag sig og komme videre? Men da hun kontakter Jeff, går det snart op for hende, at der er noget helt galt – og snart viser det sig, at der er kræfter på spil, som ikke viger tilbage for noget som helst i jagten på bytte.

Kat bliver inddraget i en efterforskning, der sætter hendes følelser for alle, der har stået hende nær, på en prøve, og efterhånden som hun bliver suget ind i mørket, må hun mobilisere alle sine kræfter for at finde en vej tilbage.

Anmeldelse

Her er der tale om en særdeles spændende amerikansk thriller – en pageturner af den gode slags.

Bogen indeholder flere interessante temaer. Det første tema, og det, der sætter hele handlingen i gang, kan man passende kalde ”gammel kærlighed ruster ikke”. Det handler om, at politikvinden Kat på en datingside ser sin tidligereforlovede, som af uforklarlige årsager forlod hende for 18 år siden. Da hun sætter sig for at komme i kontakt med ham, præsenteres man for et nyt tema, nemlig alt det, der kan laves af svindel og bedrag på nettet. Når dette tema så også tilsættes drab, grusomhed og vold intensiveres spændingen i højeste grad.

Et problem, der plager Kat voldsomt, er drabet på hendes far, som også var politimand. Efter hendes mening er drabet aldrig blevet opklaret. Også den del af handlingen er meget spændende.

Bogen berører også temaet med at have en anderledes seksuel observans end lige den gængse bl.a. transvestisme. Dette griber også ind i det spændende plot.

Der er noget typisk amerikansk over bogen, store byer, store landskaber, store kontorer, store biler, rige mennesker, sammenspiste politifolk m.m. Det giver alt sammen en god miljøbeskrivelse.

Også personerne er godt beskrevet. Det gælder både hovedpersonen Kat og bogens øvrige personer, og man kan roligt sige, at adskillige af dem rummer sider, som man ikke umiddelbart ser.

Bogens afslutninger er ovenud spændende og overraskende.

5 krimihjerter af 5

Gads Forlag 2015 – 397 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...