”Davidsstjerner” af Kristina Ohlsson

Modtryk 2015 – 510 sider

Forlagets beskrivelse

En gammel israelsk legende fortæller om Papirdrengen, der kommer om natten og henter sine ofre. Men hvem er Papirdrengen? Findes han, og leder han efter nye ofre? I dag er myten næsten glemt, men så bliver en pædagog på Salomonskolen i Stockholm skudt og dræbt for øjnene af børn og forældre. Få timer senere forsvinder to jødiske drenge på vej til tennistræning. Eden Lundell, der er chef for sikkerhedspolitiet, bliver nødt til at konfrontere sin fortid, da en mand ved navn Efraim Kiel dukker op i Stockholm, og en velbevaret hemmelighed er ved at blive afsløret. Fredrika Bergman og Alex Recht står over for en af de sværeste efterforskninger, de nogensinde har deltaget i. De bliver trukket ind i jagten på en morder, der er lige så skånselsløs, som han er effektiv. Sporene leder efterforskerne til ét og samme sted: Israel.

DAVIDSSTJERNER er femte, selvstændige bog i serien om akademikeren Fredrika Bergman og hendes kolleger i Alex Rechts efterforskningsgruppe.

“Femte del af svensk krimiserie, som ingen læsere af nordiske krimier bør snyde sig selv for. Sprog, plot og personskildringer går op i en højere enhed. De 510 sider vender næsten sig selv.”

Anmeldelse

Når man går i kast med ”Davidsstjerner” og læser om drabet på en kvindelig jødisk pædagog og 2 jødiske drenge, kommer man uvægerligt til at tænke på den terrorhandling, der ramte Danmark i februar ved ”Krudttønden” og den jødiske synagoge i København. Er de tre drab i bogen også terrorhandlinger, eller er det noget helt andet?

På mesterlig vis og med mange spændende episoder præsenteres et godt plot, hvis rette sammenhæng kommer for en dag til slut i bogen.

Når der er tale om, at jøder dræbes overlagt, kan det ikke undre, at den israelske efterretningstjeneste Mossad også indgår i plottet.

Kærlighedstemaet, som er et meget stort tema i bogen, er ligeledes en vigtig ingrediens i plottet. Ægteskab og børn er også et tema.

Når handlingen så yderligere tilsættes en jødisk myte, ”Papirdrengen”, så har man en helstøbt thriller.

Personerne er yderst troværdige, og man ser, hvordan pludselige og uventede situationer kan præge mennesker i en sådan grad, at det får helt uoverskuelige konsekvenser.

Bogens 3 hovedpersoner er efterforskerne fra svensk politi, Fredrika Bergman og Alex Recht og Eden Lundell fra Säpo, som er det svenske sikkerhedspoliti.

Bogen har en noget anderledes opbygning, end man almindeligvis ser, idet man i form af brudstykker fra bogens start og hele bogen igennem gradvis præstenteres for afslutningen på historien. Det er med til at gøre læsningen meget intens, for der røbes alligevel ikke noget før til slut i bogen.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2015 – 510 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...