”Lange sorte negle” af Therese Philipsen

Peoples’Press.dk/ 2015 – 250 sider

Forlagets beskrivelse

Da tidligere FBI agent Molly Crawford ringer på døren hos politikommissær Per Roland, er det ikke for at besøge en gammel ven, men fordi hun jager en amerikansk seriemorder. Manden har en bizar forkærlighed for meget unge piger med sortlakerede negle, og FBI har netop sporet ham til København i selskab med et nyt offer.

Molly og Roland sætter alt ind på at finde parret, inden han dræber pigen, men tiden er ved at løbe ud, og de mangler spor at arbejde med. Først da der viser sig en forbindelse til en sag, som politiassistent Liv Moretti efterforsker i Nordsjælland, forstår de, at manden er i Danmark for at gøre et regnskab op.

De skal netop til at forfølge det nye spor, da flere af de involverede findes brutalt knivdræbt, og sagen tager en helt ny drejning.

Min anmeldelse

”Lange sorte negle” er en ganske spændende og letlæst krimi om en amerikansk seriemorder, der kommer til Danmark og jages af FBI agenten Molly Crawford og Per Roland. Ham kender man fra Therese Philipsens tidligere krimier.

Samtidig følger vi Liv Morettis – Therese Phillipsens sædvanlige ”heltinde” – efterforskning af nogle børnedrab, som er foregået i Nordsjælland.

Det kan nok ikke undre, at de to efterforskningers veje krydser hinanden.

Det er ikke just behagelig læsning, man præsenteres for. Det, som ofrene udsættes for, er yderst grufuldt.

Uden at komme nærmere ind på, hvad det handler om, er det, der foregår desværre også noget, man hører om i virkelighedens verden.

I forbindelse med efterforskningen præsenteres man også for begrebet ”The Deep Weeb”, som er en side af internettet, der giver muligheder for at involvere sig kriminalitet af værste slags.

I bogen møder man også Liv Morettis far, som Liv har et yderst anstrengt forhold til, hvilket er fuldt forståeligt.

I det hele taget fylder Livs hjemmeliv med børnene en del. Ingen tvivl om, at beskrivelserne af hendes hjemlige forhold er realistiske. Den travle alenemor med to børn vil mange kunne genkende.

De personer, hvis tanker og følelser man hører mest om, er bogens to efterforskere, Liv Moretti og Per Roland.

Beskrivelserne af bogens øvrige personer er for så vidt udmærkede, men jeg synes, at den 14 årige amerikanske pige, som har en temmelig stor rolle i bogen, tillægges nogle evner, som de færreste piger på den alder er i besiddelse af.

Jeg synes også, at nogle elementer i handlingen er urealistiske, velvidende at virkelighedens forbrydelser også til tider overgår fantasien.

Jeg er ikke helt sikker på, at det politimæssige holder. NEC – Nationalt Efterforskningscenter er mig bekendt ikke medspillere i drabsefterforskning. FBI-agentens rolle i bogen spiller med lidt for lukkede kort til at begynde med. Jeg mener heller ikke, at PET vil blive inddraget i en sag af denne karakter.

Jeg synes også, at der er lidt for meget ”trivi-litteratur” over afslutningen.

Mine kritikpunkter til trods, synes jeg, at ”Sorte klippede negle” er en underholdende og ”lige ud ad landevejen” krimi.

3 krimihjerter

Peoples’Press.dk/ 2015 – 250 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...