”I blinde” af Eva Maria Fredensborg

Forlagets beskrivelse

En superligaspiller bliver likvideret efter sæsonens sidste kamp, og da det viser sig, at Carl Pedersen har kendt offeret som dreng, lyver han for at kunne deltage i efterforskningen. Allerede her burde den ellers rationelle efterforsker vide, at han er gået for langt, men noget i sagen om drabet på Daniel Kofoed sender Carls moralske kompas ud af kurs.

Sammen med profileringsekspert Robert Strand og sociolog Asta Qvist får Carl til opgave at indkredse gerningsmandens motiv i en sag, der fører teamet dybt ind i det københavnske hash- og bandemiljø. Men for Carl Pedersen bliver opklaringsarbejdet også en ubehagelig påmindelse om, at man aldrig for alvor kan kende et andet menneske, og inden drabsmanden er fundet, må Carl erkende, at han ikke engang kender sig selv.
I blinde er et selvstændigt tredje og sidste bind i serien om Robert Strand, Asta Qvist og Carl Pedersen.

Min anmeldelse

NEC Nationalt Efterforskningscenter er en dansk politienhed, som i Eva Maria Fredensborgs velskrevne og realistiske krimi, har fået tilknyttet en afdeling kaldet ”Særlige Ressourcer”, som er en afdeling, som kan rykke ud og assistere på andre politistationer, hvis behovet er der. Den smager lidt af det gamle Rejsehold.

Selv om ”Særlige Ressourser” er en ”digterisk frihed”, fungerer den politimæssige efterforskning meget realistisk.

”Særlige Ressourcer” består bl.a. af bogens tre hovedpersoner:politimanden og tidligere revisor Carl Pedersen, psykolog og profileringsekspert Robert Strand og sociolog Asta Quist. Alle tre ved rigtig meget om den menneskelige psyke, og det præger bogen, som på interessant vis gør meget ud af det psykologiske. Dette betyder også, at personskildringerne er gode og realistiske. Der er ingen heltetyper i bogen. Til gengæld er der brodne kar.

At bogen bærer titlen ”I blinde”, kan efter min mening kun tolkes som det faktum, at politiets efterforskning et godt stykke ind i bogen foregår en del i blinde, idet der kan være mange motiver til drabet på fodboldspilleren Daniel Kofoed.

Efterforskningen bringer læseren rundt i mange forskellige miljøer. Man kommer på Christiania, på værtshuse, i superligaklubben, i rockerkredse, i misbrugskredse, på politistationen m.v.

Det er sjældent, jeg har læst danske krimier, hvor fodboldmiljøet skildres. Det gør det her, og man er omme ad bl.a. matchfixing og også anabolske steroider. Problemer som i høj grad kendes fra virkelighedens verden.

Eva Maria Fredensborg må have foretaget et grundig research, fx beskriver hun på interessant vis, hvorledes politiforhør kan foregå. Interessant er det også at læse om, hvorledes meddelere i det kriminelle miljø gebærder sig.

Man er også lige omkring forholdet mellem politi og pressen.

Andre temaer i bogen berører tidligt tab af ægtefælle, far/søn forholdet, forældresvigt, kammeratskab, forholdet mellem kolleger, kærlighed o.a.

Et interessant tema er også, hvorvidt det er godt eller skidt, at en politimand rent faktisk kender både offer, en hovedmistænkt og fodboldmiljøet, hvor drabet er foregået.

Bogens afslutning er spændende og dramatisk, men også realistisk.

Løsningen på bogens krimiintrige lader IKKE læseren stå hen ”I blinde”.

4 krimihjerter

Politikens Forlag 2015 – 392 sider

Reklame

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...