”I strid med sandheden” af Henrik Sten-Knudsen

Forlagets beskrivelse

Forsvarsadvokat Thomas Egelund bliver af mærkelige omveje blandet ind i en underlig familieaffære, der viser sig at trække tråde til både udlandet, PET og hans eget liv.
I strid med sandheden” finder sted i 1992, hvor en ung mand ved navn Victor Sienkiewicz bliver anholdt i lufthavnen for våbenbesiddelse, samme aften som Thomas møder søsteren Sara. Sagen vækker hans interesse og bliver mere og mere interessant, jo længere han går ned i den.

“I strid med sandheden” er en spændingsroman skrevet af Henrik Sten-Knudsen. Dens plot er klassisk, men ikke desto mindre både spændende og fængslende.

Min anmeldelse

Bogen er en særdeles velskrevet, spændende og interessant spændingsbog. Den er absolut troværdig og giver et glimrende indblik i hemmelige agenter og deres kontaktpersoners gøren og laden.

Når jeg skriver ”hemmelige agenter”, skal man ikke forledes til at tro, at bogen handler om macho-typer som James Bond og lignende, for det er ikke tilfældet. Her er tale om mennesker af kød og blod.

Bogens hovedhandling foregår i 1992, men med mange flashbacks hovedsagelig til starten af 1980’erne. I øvrigt kan man med de glimt, der er fra den tids politiarbejde, fornemme de forskelle, der er fra dengang og til nu. Bl.a. at det dengang hed kriminalpolitiet.

De mange flashbacks handler især om Polens og Sovjetunionens interesse i at spionere i Danmark.

Bogen fortæller, hvordan polske efterretningsfolk og danske kontakter gebærder sig i bestræbelserne på at erhverve sig viden og oplysninger om projekter i Danmark, som kan have interesse for Polen og Sovjet.

Alt er imidlertid ikke sort og hvidt. De danskere, der sympatiserer med kommunisterne, gør det ud fra, hvad de mener er rigtigt, nemlig at kommunismen er det bedste alternativ til den amerikanske indflydelse i Europa.

Med nutidens øjne vil mange sikket mene, at selv om kommunistsympatisørerne var idealister, viser historien, at de var temmelig blåøjede.

I lighed med mange af tidens spændingsbøger og krimier gør også denne bog meget ud af at fortælle om det dårlige forhold, der åbenbart har været og stadigvæk er mellem det almindelige politi og de hemmelige tjenester.

Bogens hovedperson, Thomas Egelund er forsvarsadvokat og kommer via arbejdet ind i en sag, som har med spionage at gøre, og som viser sig at blive mere personlig, end han har forestillet sig.

Bogen berører i øvrigt også det at være forsvarsadvokat for et menneske, som man ved er skyldig.

Lidt kærlighed er der også med i bogen.

En god bog fra en lovende debuterende forfatter.

4 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2014 – 350 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...