“Bryd tavsheden” af Linda Castillo

Forlagets beskrivelse:

“Bryd tavsheden” er tredje bog i Linda Castillos serie, om politichefen Kate Burkholder. I “Bryd tavsheden” skal Kate Burkholder opklare en mordsag, som har ramt den ydmyge og hårdtarbejdende Amish-familie Slabaugh.
Forældrene og onklen findes døde i familiens lade, hvilket ved første øjekast ligner en frygtelig ulykke. Det ser ud som om, at de er døde af en forgiftning af metangas fra gylletanken. Ved obduktionen viser det sig dog, at der er tale om en mere drastisk hændelse. Er dette endnu en hadefuld forbrydelse mod Amishfolket?

Min anmeldelse:

Nu har Linda Castillo gjort det igen, skrevet en fremragende krimi, der foregår i amish-samfundet i Ohio.

Bogen har en særdeles spændende krimiintrige, som til at begynde med ser ud til at dreje sig om hate-crimes mod amish-folk, men den drevne krimilæser aner nok, der er ligger mere bag.

Ikke desto mindre spiller hate-crimes-temaet en stor rolle i bogen. Som det ofte gør sig gældende med religiøse mindretal, er også amish-folket udsat en vis form for forfølgelse, og det til trods for, at de ikke – i modsætning til visse andre religiøse grupper – farer frem med bål og brand. Tværtimod, Amishfolket vil bare være sig selv. Som et moderne menneske kan man undre sig over, at en gruppe mennesker af religiøse årsager vælger at stå uden for nutidens samfund.

Bogens personer er særdeles troværdige. Det gælder både hovedpersoner og bipersoner. Politichef Kate Burkholder, som selv er ud af amish-folketer dybt engageret i de forbrydelser, der finder sted og især i den meget voldsomme drabssag med 3 døde, fordi der her er børn involveret. Her viger politikvinden til fordel for kvinden, der er fyldt med empati. Kate er en meget dygtig efterforsker, men er præget af sin egen opvækst i amish-samfundetog den voldtægt, hun blev udsat for i sin tidlige ungdom.

Efterhånden ser det ud til, at Kates kærlighedsforhold til politimanden John Tomasetti – som på sin side også bærer rundt på nogle personlige traumer – udvikler sig mere og mere i retning af noget, som kan udvikle sig til et fast forhold.

Man er virkelig “langt ude på landet” i bogen. Her er det den lille by med det lille politikorps, man møder. Her er det firhjulstrækkeren, og ikke Cadillacen der kører på landevejen.

Man får en tydelig fornemmelse af lillebyen og dens omgivelser.   

Politiarbejdet er meget realistisk beskrevet, og bogen berører i høj grad også, hvad der sker, når en fra politikorpset dræber i nødværge.

Bedst som man tror, at nu har man styr på det hele og for så vidt også føler, motivet er rimelig logisk, kommer der en helt overraskende slutning på bogen. En slutning, som kun en dygtig forfatter kan udtænke den.

Jeg ser i den grad frem til at læse Linda Castillos næste bog, “Meldt savnet”

5 krimihjerter ud af 5

Hr. Ferdinand 2014 – 356 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...