”Svalens graf” af Sissel-Jo Gazan

Fra bogens bagside

”Svalens graf” er en passioneret relationsroman og en intelligent videnskabskrimi om en rystende sandhed, som den unge biolog Marie Skov opdager i de data om børnevaccinationer, hendes professor indsamlede i Afrika, inden han begik selvmord. Politimanden Søren Marhauge nægter at lukke sagen som et selvmord og bevæger sig mildest talt tæt på grænsen for lovligt politiarbejde i forsøget på at forstå sagen. Han nærmer sig også det store spørgsmål: Er det altid godt for mennesket at vide, hvad det egentlig var, der skete en gang?

Min anmeldelse

Ingen tvivl om at Sidsel-Jo Gazan er en velskrevet, begavet og spændende roman, som indeholder adskillige temaer.

De tre vigtigste temaer er et videnskabeligt tema om børnevaccination, et tema om en familie og dens åbenlyse og skjulte problemer og endelig et drabsefterforskningstema.

Ud over disse temaer spiller også temaer om alvorlig sygdom og samlivsproblemer meget ind.

Disse temaer blander sig med hinanden hele bogen igennem, og det er bogens svaghed set ud fra, at den dybest set er en krimi. Krimiintrigen drukner lidt i alt det andet.

Bogen har et stort persongalleri, men fælles for alle personbeskrivelser er, at de er yderst troværdige. Som læser kommer man virkelig til at lære personerne godt at kende. Det gælder selvfølgelig især vicepolitiinspektør Søren Marhauge og forskeren Marie Skov, men også bogens andre personer får man godt ind under huden.

Selv om ”krimi-handlingen” jævnligt skubbes i baggrunden er den yderst troværdig. Folk, der læser mine anmeldelser, ved, at jeg kritiserer, når det politimæssige ikke er i orden. Det er det i denne bog.

Jeg havde ellers mine bange anelser, hvad det politimæssige angår, da jeg læste bagsideteksten på bogen, for her omtales Søren Marhauge som ”vicekriminalinspektør”.

Det er en lille smutter fra forlagets side, for Sidsel Jo-Gazan har helt styr på titler m.v. som fulgte efter den nye kriminalreform.

Uden at have helt overblik over den københavnske geografi, fornemmer jeg klart, at bogen foregår steder, der eksisterer i virkeligheden, og det sætter jeg stor pris på. Det styrker realismen i bogen, og netop realisme er meget kendetegnende for denne bog.

4 krimihjerter af 5

Gyldendal 2014 – 471 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...