”Blodets susen” af Mark Billingham

Fra bogens bagside

Under en ferie i Florida mødes tre engelske par tilfældigt ved hotellets pool, og på trods af åbenlyse forskelligheder nyder de sammen ferien i en rus af farvestrålende drinks, eksotisk mad og strålende solskin. På den sidste feriedag kastes en skygge over paradiset, da en lettere retarderet teenagepige forsvinder fra hotellet. Pigens lig bliver senere fundet halvt opløst i mangrovesumpens grumsede vand. Hjemme i England fortsætter bekendtskabet. De 3 par bliver afhørt i sagen om pigen fra Florida, og ved tre mere og mere anspændte middage konspirerer de på kryds og tværs om, hvem der står bag forbrydelsen. Pludselig meldes en anden pige savnet, denne gang i London.

Min anmeldelse

Man kan ikke just sige, at der er megen fart og tempo over ”Blodets susen”. I mit krimiunivers er det noget af en sejtrækker. Til gengæld er bogen uhyre realistisk.  De seks hovedpersoner – 3 par – er i den grad troværdigt beskrevet og er sat ind i rammer, som er lige så troværdige.

De personer, man læser om, er som de personer, man kan møde i dagligdagen. Vi møder den overvægtige, brovtende og hidsige. Den lidt sladderagtige. Den sportsfikserede. Den sexfikserede osv.

Vi kender også de situationer personerne agerer i. Ikke mindst hører vi om, hvordan parforholdet er indenfor hjemmets fire vægge hos de 3 par. Et par hemmeligheder bliver læseren også indviet i.

Alt sammen så hverdagsagtigt og velkendt, men det, at parrene har været meget tæt på et drab under deres ferie i Florida, præger naturligvis også stemningen. Da der tilmed begås et nyt drab, efter at de 3 par er vendt hjem til England fortættes stemningen i og med, at parrene flere gange afhøres af politiet.

Da handlingen ses fra alle hovedpersonernes synsvinkel, kommer man om ad mange forskellige menneskelige refleksioner.

Tilmed følger man også morderens tanker og overvejelser i forbindelse med det drab der blev begået i Florida og det nye, som planlægges og efterfølgendebegås i England.

Som læser går man selvfølgelig ud fra, at morderen skal findes blandt de personer, som spiller den altoverskyggende rolle i bogen. Er det en af mændene? En af kvinderne – nej, det kan vist ikke passe? Er det et af parrene i fællesskab? Er der nogen, der dækker over hinanden?  Spørgsmålene er mange. Jeg blev ikke ganske overrasket.

Også bogens politifolk ermennesker af kød og blod. Det drejer sig om den erfarne amerikanske mandlige efterforsker og den unge engelske kvindelige kriminalassistent på prøve og som har store ambitioner, der skal arbejde tværs over Atlanten. Det giver til at begynde med visse problemer, da den unge engelske politikvinde irriterer den langt mere erfarne amerikanske politimand med, hvad han opfatter som nidkærhed.

Bogen beskriver ganske godt det, der kører rundt inde i hovedet på politifolk, når de involveres i en drabssag.

For læsere med hang det det psykologiske og realistiske i en krimi, er jeg ikke i tvivl om, at bogen vil være god læsning. For dem, hvor der godt må være noget mere gang i handlingen, tror jeg ikke, bogen vækker den helt store begejstring. Jeg hører i store træk til den sidste gruppe.

3 krimihjerter af 5

Modtryk 2014 – 422 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...