”Hævneren” af Michael Katz Krefeldt

Politikens forlag 240924 – 400 sider

Fra bogens bagside

DEN DER TØVER DØR. Det er mere end ti år siden, at Ravns kæreste Eva blev dræbt af den hensynsløse lejemorder Samuel Arentzen. Ravn har efter mange års jagt endelig forliget sig med fortiden, men da han bliver kontaktet af sin tidligere politikollega, rippes der op i det gamle sår. En ung kvinde og hende lille datter er omkommet efter en tragisk faldulykke. Umiddelbart et uheld, men et sært sammenfald mellem de to omkomnes og Evas skader peger på, at samme gerningsmand kan have været på spil. Ravns hævntørst vækkes atter til live og før han ved af det, bliver han hvirvlet ind i den aldrende lejemorders sidste job – en dødsliste, der fører Ravn gennem underverden mod det endelig opgør.

HÆVNEREN er en klassisk krimi, der med lige del uhygge, spænding, varme og humor ligger i tråd med de tidligere bøger i serien. Som altid er Ravn omgivet af vennerne fra Christianshavn, og naturligvis indtager også bulldoggen Møffe sin vante plads ved hans side.

Min anmeldelse

”Hævneren” er den niende bog i rækken i Michael Katz Krefeldts krimiserie med den tidligere drabsefterforsker Thomas Ravnsholdt, som er bedre kendt under navnet Ravn.

Som altid kan Michael Katz Krefeldt fremtrylle en drønspændende, barsk og uhyggelig krimi, hvor der også er plads til en god gang humor, især når Ravn mødes med vennerne på Christianshavn. At læse om hunden Møffes ageren kalder også smilet frem.

Det uopklarede drab på kæresten Eva for mere end ti år siden har altid fyldt meget i Ravns tilværelse, men det er efterhånden ved at komme på afstand. Det er dog klart, at da den unge kvinde Caroline og hendes lille datter findes døde med de samme skader som Eva, påvirker det i allerhøjeste grad Ravn. Han begynder nu at undersøge sagen nærmere.

Hans private efterforskning af, hvad der er sket, og med sit kendskab til Evas drabsmand, lejemorderen Samuel Arentzen, resulterer det i, at Ravn indleder en heftig jagt på Arentzen   – en jagt,der fører ham til Tyskland, Polen og Færøerne.

Her konfronteres han med drabsmænd af allerværste slags, der styres af en modbydelig bagmand.

Som altid er Michael Katz Krefeld fantastisk god til at beskrive personerne i sine bøger. Det er heller ingen undtagelse i ”Hævneren”, men her tilføjer han en yderst spektakulær personbeskrivelse, idet læseren i den grad kommer ind i hovedet på lejemorderen Arentzen, som er begyndende dement.

Arentzens demens gør, at han jævnligt tror, at han lever i sin egen fortid. Man hører derfor ret indgående, hvad det er, der har gjort ham til den lejemorder, han er i nutiden.

Den fine beskrivelse af hans fortid indikerer, at han kunne være blevet til en helt anden person, end den han i virkeligheden blev.

Da Arentzen er færing betyder det, at Ravn må en tur til Færøerne for at jagte ham. Her ser man, at Michael Katz Krefeldt, ligesom når han beskriver Christianshavns steder og miljøer på bedste vis, gør det samme, når det gælder beskrivelserne på Færøerne.

”Hævneren” er spændende hele vejen igennem. Der sker noget konstant, og så slutter bogen med et brag.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 240924 – 400 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen udkommer som e-bog og lydbog på MOFIBO fra 1. december

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...