”Kulmørket” af Pernille Boelskov

Forlaget 4. til venstre 2024 – 345 sider

Fra bogens bagside

Da en lille pige forsvinder under en udflugt i skoven på Bornholm, opdager efterforsker Lars Bohn Hansen et skelet.
Skelettet ligger begravet i en af skovens gamle minegange. Knoglerne stammer fra en ukendt kvinde, der blev myrdet for årtier siden. Efterforskningen fører Lars dybt ind i de glemte minegange i jagten på den dødes identitet. 
Men snart rykker uhyggen helt tæt på Lars – og efter et nyt drab får han for alvor brug for hjælp fra sin kusine, præsten Agnethe Bohn. Sammen må de endevende familiens hemmeligheder for at opklare sagen.
For hvem dræber i mørket? Og er de klar til at leve med de afsløringer, de graver frem?
KULMØRKET er fjerde selvstændige bind i Pernille Boelskovs serie om præsten Agnethe Bohn. Det er en intens og gribende krimi om tab, opofrelse og de skygger, fortiden kaster over nutiden.

Min anmeldelse

Solskinsøen Bornholm er et virkelig skønt sted af besøge, men selvfølgelig sker der også forbrydelser af værste slags her.

Pernille Boelskov har skrevet en særdeles spændende og meget tankevækkende krimi, med mange interessante temaer fx Østtyskland før genforeningen, familiehemmeligheder, kærlighed til børn, lesbisk kærlighed, indremissionske præsters fordømmelse af andre præsters kristendomsopfattelse, jalousi, den bornholmske undergrund, fortid og nutid generelt m.m.

Alle disse temaer er mere eller mindre filtret sammen, men Pernille Boelskov formår at løsne dem og sætte dem sammen til en helstøbt krimi.

Det, der også er interessant, er at ”Kulmørket” på mange måder kan karakteriseres som en politikrimi, hvor man følger bornholmske politifolks efterforskning af to nutidige drab, som de kan knyttesammen med et dødsfald i slutningen af 60’erne.

Foruden at være en politikrimi vil jeg også mene, at ”Kulmørket” kan betegnes som en whodunit, altså en krimi, hvor man præsenteres for en række mistænkte, som læseren mere eller mindre kender. Agathe Christie er en ypperlig repræsentant for denne genre. Her i ”Kulmørket”, lærer man netop mange mulige drabsmænd at kende.

Personerne i bogen er godt skildret, og man kommer i særdeleshed ”godt ind i hovedet” på bogens to hovedpersoner præsten Agnethe Bohn og hendes fætter, politiassistent Lars Bohn Hansen.

Ud over krimiintrigen beskriver Pernille Boelskov også glimrende, hvor og hvordan der før i tiden er blevet brudt kul på Bornholm, og det indgår på fin vis i handlingen.

Bogen har en interessant, spændende og tankevækkende handling med en særdeles barsk afslutning.

Hun kan sit kram Pernille Boelskov.

5 krimihjerter af 5

Forlaget 4. til venstre 2024 – 345 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...