”Alle mine døde” af Jakob Melander

People’s 120624 – 444 sider

Fra bogens bagside

”Alle mine døde” er fjerde bind i den anmelderroste krimiserie om star-profiler Sigga Freitag og politiassistent Christian Porsing.
Sigga Freitag har lidt store personlige tab i jagten på seriemorderen Alef. Hun har sagt op hos tysk politi og arbejder nu som psykolog, men hendes rolige tilværelse forstyrres brat, da et afkappet hoved af en yngre mand dukker op i en skøjtehal i Paris. Europol står på bar bund og beder nu Sigga træde til.
Med Siggas hjælp koncentreres efterforskningen snart om to unge danskere, som er taget på killing spree ned gennem Europa, hvor de efterlader sig et blodigt spor. I forbindelse med opklaringsarbejdet tvinges Sigga meget mod sin vilje tilbage til København, hvor hun lærte den danske politiassistent Christian Porsing at kende.
Sigga hjemsøges af de mange voldsomme sager, hun har arbejdet med, og også Christian spøger stadig. For blev de to egentlig helt færdige med hinanden, og er der noget, han mangler at fortælle hende?

Min anmeldelse

For at få det fulde udbytte ud af ”Alle mine døde” er det absolut nødvendigt, at man læser seriens bøger i rækkefølge: ”Lysets engel”, ”Station Z” og ”Jeg er Sarons rose”.

”Alle mine døde” er en fantastiske spændende og meget barsk bog. Jeg beundrer virkelig Jakob Melanders eminente evne til at ”finde på”. Det er helt utrolig, hvordan handlingen bygges ind i ”snirkler og snørkler” og fantastiske scenarier. Jakob Melander har en fin indsigt i den politiefter­forskning, der pågår i de forskellige europæiske lande, hvor handlingen foregår.

”Alle mine døde” rummer mange helt utrolig spændende karakterer. Sigga Freitag, som læsere af de første tre bøger i serien kender, har til trods for sin enorme indsigt i kriminel­les modus også sine egnepersonlige traumer at kæmpe med.

De to unge danskere, som er taget på seriemords-turne ned gennem Europa, kommer man også fantastisk godt ind i hovedet på. Det er helt vildt, det som de to finder på for at kunne udleve, deres sindssyge fantasier.

Både når man læser om sympatiske og modbydelige personer, har Jakob Melander en rigtig god psykologisk indsigt.

Selv om jeg godt ved, at det lyder som en floskel, så er bogen bestemt ikke en for folk med svage nerver. Den er virkelig grum, barsk og grim.

Til trods for at jeg i allerhøjeste grad roser ”Alle mine døde”, ender jeg alligevel med kun at give fire krimihjerter. Det skyldes, at der er rigtig mange personer at holde styr på, idet hand­lingen meget ofte relaterer til personer og hændelser i de foregående bøger i serien. Så er der også det med mentale spor. Det er jeg meget skeptisk overfor.

Men, men, men se bort fra min kritik og læs endelig ”Alle mine døde”. I vil ikke blive skuf­fede.

4 krimihjerter af 5

People’s 120624 – 444 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...