”Kvinden under jorden” af Morten Remar

magnoliapublishing 030524 – 301 sider

Fra bogens bagside:

Drabsefterforsker Amanda Miller og hendes ældre makker, Ole Madsen, bliver sat på en lokal sag om en forsvunden kvinde i udkanten af Viborg.

Alle beviser peger entydigt på, at ægtemanden står bag, men der er ikke noget lig. Han anholdes og sigtes for manddrab, men Amanda synes, at det hele ser for perfekt ud. Hun begynder at se i andre retninger, hvilket bringer hende på kollisionskurs med sine kolleger og overordnede. Men hun føler sig sikker i sin sag om, at ægtemanden er uskyldig, og sætter sin karriere på spil.

Samtidig opsøger Amanda endnu en clairvoyant i sit årelange, mislykkede forsøg på at genskabe sin tabte hukommelse fra den traumatiske dag, hvor hun som 10-årig så sin familie blive brutalt dræbt af en ukendt gerningsmand, hvis ansigt er det eneste, hun kan huske, og som hun som barn kaldte “manden med stenansigtet”.

Drabene blev aldrig opklaret, og sagen henlagt, men Amanda har lige siden været drevet af hævn og jagtet sandheden, fast besluttet på at finde manden, der tog hendes familie fra hende.

En asiatisk skønhed og åndeligt medie, Angela Woo, viser sig at være vejen ind til Amandas mørklagte sind.

KVINDEN UNDER JORDEN er første bind i Morten Remars nye og spændende politi-krimiserie om drabsefterforsker Amanda Miller, og efterfølger den anmelderroste og succesfulde Mofibo-trilogi med freelancejournalisten Jakob Fink.

Min anmeldelse:

Jeg tror aldrig, at jeg i krimiernes verden har mødt en kvindelig efterforsker som Amanda Miller. Hun er utrolig dedikeret og virkelig dygtig. Hun lader sig ikke gå på af problemer i forbindelse med en efterforskning. Hun gør ofte lige, hvad der passer hende, går lige til stregen og nogen gange over den. Hun retter sig ikke altid efter, hvad hendes overordnede forlanger.

Morten Remar har skabt en virkelig god og overraskende krimiintrige, hvor man som læser – og som efterforsker i bogen – flere gange bliver snydt.

De steder, hvor handlingen foregår, er yderst velbeskrevne. Det gælder steder i Viborg og omegn, diverse boliger, gamle nedlagte landbrugsejendomme og politistationen i Viborg – dog tror jeg ikke, at der er noget, der hedder ”ankomsthallen” på en politistation.

Det er nogle meget interessante personer, man møder – både mistænkte, familiemed­lemmer, vidner osv. Især synes jeg godt om beskrivelserne af politifolkene. Jeg synes, en forfatter rammer noget, når man som læser næsten kan hidse sig op over en ledende politimand.

Nu skal det blive interessant at se, hvad der sker i den næste krimi med Amanda Miller. Det skal nok blive godt, for ”Kvinden under jorden” slutter med en spændende cliffhanger.

magnoliapublishing 030524 – 301 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...