Peoples’ Press 2016 – 460 sider
Forlagets beskrivelse:
Reagensglas med befrugtede æg forsvinder fra fertilitetsklinikken ”MereLiv”, hvor Sofie Munk arbejder. Fra en tidligere ansættelse har Sofie erfaring med intern efterforskning, så klinikkens ejer beder hende undersøge, hvad der er sket – og for guds skyld gøre det diskret.
Som særlig rådgiver i Justitsministeriet har Mik Karlsen landet drømmejobbet i magtens forkontor. Han er i gang med at finde en god sag at profilere sin minister på, da der indløber varsel fra politiet om, at man muligvis har fundet en bombe i lufthavnen.
Uden at vide det har Sofie og Mik fat i hver sin ende af samme sag, som snart eskalerer med drab og trusler på livet. Historien viser sig at trække tråde hele vejen til Indien, men også til en godt begravet historie fra fortiden, som stærke kræfter vil gøre alt for at holde skjult.
”Stjålne liv” er et både skræmmende og realistisk indblik i verdens boomende fertilitetsindustri, samtidig med at den trænger ind i de mørkeste kroge af dansk politik.
Bogen er første bind i en ny serie med antropologen Sofie Munk.
ANMELDELSE af Jan Findal – FINDALS KRIMISIDE.DK
Der findes ”brodne kar” alle steder i det danske samfund. Det er bl.a. det, ”Stjålne liv” handler om.
I en veletableret fertilitetsklinik i København er ikke alt, som det skal være. En kølebeholder med befrugtede ægforsvinder, og siden begås et drab på klinikken. Begge dele forsøger den ene af bogens to hovedpersoner, antropologen Sofie Munk at finde ud af. Det er ad en noget kringlet og ikke helt ufarlig vej, hun må lede. Hendes uddannelse som antropolog har givet hende nogle redskaber, som hun kan bruge i sin efterforskning, som hun foretager sammen med en privat efterforsker, som er kæreste med hendes kvindelige sambo.
Sofie Munks efterforskning udgør den krimimæssige del af bogen, og som efterforskningen skrider frem bliver den også mere og mere dramatisk. Det meste af bogens dramatik foregår især på det psykologiske plan.
Da en stor del af handlingen foregår på en fertilitetsklinik, indgår der selvfølgelig mange betragtninger omkring kunstig befrugtning.
Sofie Munks rolle i handlingen er ikke kun som efterforsker. Man følger hende også som den unge kvinde og enlige mor, hun er. Man hører om de problemer, hun har med altid at kunne få hverdagen til at hænge sammen, når man har en lille søn at tage sig af, samtidig med at ens arbejde fylder. Man hører om hendes trang til uforpligtende sex, men mellem linjerne også om hendes længsel efter at opleve forelskelsen. Man hører også om hendes forhold til sin ex-mand, til sin far og til sine veninder. Dette indgår på en helt naturlig måde i handlingen.
Bogens anden hovedperson er Mik Karlsen, justitsministerens særlige rådgiver. Ham følger man i en magtkamp i det regeringsbærende parti for at ”hans minister” skal blive partiets kommende leder og dermed statsminister.
Det er bestemt ikke altid de fine metoder, der benyttes i den interne magtkamp, men jeg er sikker på, at de er fuldstændig realistiske. I bogens efterskrift fremgår det også, at Helle Vincentz har foretaget en grundig research i centraladministrationen for at gøre bogen så troværdig som muligt. Føromtalte ”brodne kar” møder man i sandhed også bag Christianborgs tykke vægge.
Det er meget spændende og interessant at høre om både de indre og ydre kampe, Mik Karlsen må foretage sig for at hjælpe ”sin minister”.
Både bogens miljøer og mange personer er beskrevet særdeles realistiske og troværdige.
Handlingen ses fra både Sofie Munk og Mik Karlsens synsvinkel. Ofte når synsvinklen skifter, ender afsnittet med en form for cliffhanger.
På bedste krimivis krydser de to hovedpersoners veje hinanden, således at sagen på fertilitetsklinikken og magtkampen på Christiansborg flettes sammen.
En fremragende, interessant, spændende og tankevækkende krimi.
5 krimihjerter af 5
Peoples’ Press 2016 – 460 sider
Reklame
Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget
Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO