”Når høgen hvæsser kløer” af Allan Erik Mortensen

Falco 060924 – 338 sider

Fra bogens bagside

DEN, DER HVISKER LYVER

Ferieplanerne går i vasken for Jon Harding og NSE-gruppen, da den højgravide Victoria Gullaksen forsvinder sporløst. Victoria er barnebarn af milliardæren Poul Gullaksen, og

inden sin forsvinden har hun taget 50.000 kr. fra sit og ægtemandens pengeskab, men ingen fra familien ved, hvad pengene skal bruges til.

Efterforskningen besværliggøres, da to mystiske mænd blander sig i sagen. Samtidig har Jon udfordringer med mandskabet i gruppen, men heldigvis træder den altid originale Viggo Brodersen til.

Politiets Efterretningstjeneste arbejder med teorien om, at terrorister er på spil, men Jon er overbevist om, at motivet for Viktorias forsvinden skal findes blandt familien Gullaksen mange hemmeligheder.

Min anmeldelse

”Når høgen hvæsser kløer” er 3. bind i serien om efterforskningslederen Jon Harding, som leder af den nystiftede politistyrke ”National enhed for Særlig Efterforskning”.

Jeg synes, det er helt fint, at en forfatter ”opfinder” en ny efterforskningsenhed indenfor politiet.

Til gengæld har jeg svært ved at acceptere, når en forfatter bruger de gamle stillingsbetegnelser kriminalpolitiet og ordenspolitiet.

Jeg er bestemt heller ikke begejstret for, at landbetjent Viggo Brodersen indtræder som aktiv efterforsker. Det er helt urealistisk.

Jeg synes jeg også, at Viggo Brodersen er en drønirriterende type, der hele tiden forsøger at være morsom. Jeg er helt klar over, at andre læsere finder ham morsom og som et forfriskende indslag.

Bogen er ganske spændende, især den del, der handler om den højgravide Victoria Gullaksen, der forsvinder dagen før, hun skal føde.

Personerne er godt beskrevet – også den meget irriterende Viggo Brodersen. Man møder mange typer – lige fra helt almindelige mennesker til dem fra den rige overklasse.

Steder og miljøer er også godt beskrevet.

Bogen er velskrevet.

Selv om jeg er noget kritisk i min anmeldelse og kun giver bogen 3 ud af 5 krimihjerter, er det helt sikkert, at jeg også skal læse Jon Harding 4, ”Hævn din næste”, da jeg generelt godt kan lide at læse politikrimier.

3 krimihjerter af 5

Falco 060924 – 338 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...