”Skygger på Silkevejen” af Lars Findsen og Jacob Weinreich

Politikens forlag 160524 – 425 sider

Fra bogens bagside

En afvigelse i normalbilledet.
Sådan kalder de det hos Forsvarets Efterretningstjeneste, når noget er værd at kigge nærmere på.

En kinesisk delegation er på vej til Danmark, da FE-analytiker Daniel Hartmann opdager, at en af deltagerne skjuler sig bag en falsk identitet.

Føringsofficer Maja Birk sættes på sagen, mens Daniel forsøger at hverve den kinesiske ph.d.-studerende Jia Ling til at infiltrere gruppen indefra.

Men Jia er måske allerede hvervet af andre, som har en særinteresse i et dansk forsknings­projekt om havbunden i Østgrønland. Hvad er deres agenda?

Kan Daniel stole på Jia, som synes at være fanget i et livsfarligt dobbeltspil? Og kan Jia stole på den danske efterretningstjeneste, hvis hun vælger at satse alt og skifte side?
Skygger på Silkevejen en højaktuel, nervepirrende, dansk spionthriller om kyniske interesser og de mennesker, som sætter livet på spil for Danmark og Grønland.

Min anmeldelse

”Skygger på Silkevejen” er en virkelig spændende og interessant spionthriller. Foruden det spændingsmæs­sige er bogen også meget vidensformidlende, idet læseren hører om, hvordan man arbejder i Forsvarets Efterretningstjeneste – FE. Det skyldes selvfølgelig, at den ene af forfatterne er Lars Findsen, som selv har været chef for FE.

Man ved også, at Grønland er et land, som forskellige nationer har interesse i at få fodfæste i af forskellige årsager. Denne interesse har bl.a. Rusland og Kina.

I ”Skygger på Silkevejen” er det Kina, der er interesseret i et dansk forsknings­projekt om havbunden i Østgrønland. Hvad er kinesernes agenda?

Hvor vidt det er tilfældet i virkelighedens verden, ved jeg ikke, men det virker i hvert fald realistisk.

Her er det så, at det spændingsmæssige kommer ind, og mon ikke, det har været Jacob Weinreich, der her har været pennefører. Jeg synes, at han evner at holde det spændingsmæssige på et realistisk plan.

Man møder mange interessante og velbeskrevne personer. Det gælder de ansatte i FE, men også de kinesiske ”skurke”.

Alle mennesker har et privatliv. Det gælder også, når man er ansat i FE, og også denne side er fint skildret i bogen.

Man følger især analytiker Daniel Hartmann og føringsofficer Maja Birk.

En anden interessant person er den unge kinesiske kvinde Jia Ling, som ikke rigtig kan finde ud af, hvem hun skal ”holde med”. Er det FE, eller er det Kina?

Jeg synes godt om ”Skygger på Silkevejen”, da det er en spændende og temmelig ukendt verden, man får indblik i. Jeg ser frem til den næste bog af de to forfattere.

4 krimihjerter af 5

Politikens forlag 160524 – 425 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...