”Mørket lyver altid” af Lars Thomassen

240624 – 379 sider

Fra bogens bagside:

I 1983 forsvinder 15-årige Anita Madsen sporløst.

Sagen blev aldrig opklaret.

Nu 37 år senere finder den tidligere politibetjent Asger Hartvig et skelet, som meget vel kan være fra samme tid.

Selvom Asger har nok at se til med sin egen ludomani, familieproblemer og fortidens spøgelser, bliver han blandet ind i en grotesk sag, der trækker tråde langt tilbage.

Selv med hjælp fra sin bedste ven, politikommissær Iben Brahms, er det svært at finde hoved og hale i det hele, men et sted, dybt nede i mørket, venter sandheden på dem… 

Min anmeldelse:

A ”Mørket lyver altid” er den første bog i ”Alfabetserien” også kaldet ”En Brahms og Hartvig Krimi”.

Det er den førstekrimi, jeg har læst af Lars Thomassen, og det bliver bestemt ikke den sidste.

Den foregår i og omkring Fredericia.

Det er virkelig et brag af en krimi. Den er spændende, den er uhyggelig, den er modby­delig, den er tankevækkende, den er overraskende og måske i visse tilfælde ikke helt realistisk.

Man møder mange virkelig mange interessante og forskellige typer af personer. De spæn­der lige fra folk, som folk er flest, til personer, som virkelig har noget at kæmpe med i hver­dagen. Ja, og så er der dem, der færdes blandt disse personer, og som viser sig at være personer af allerværste slags, og som ikke har problemer med at slå folk ihjel.

Hovedpersonen – altmuligmand og forhenværende politibetjent Asger Hartvig – er en meget interessant person at følge. Selv om han nu knokler med fysisk arbejde, har han bestemt ikke glemt sin tid som betjent. Det viser sig, da han finder et skelet i et skjult kælderrum, hvor han arbejder med renovering.

Sammen med politikommissær Iben Brahms – hans bedste ven og tidligere kollega –   forsøger han at finde ud af, hvorfor skelettet er havnet i kælderen.

En sag med en forsvunden ægte­mand støder også til.

En af årsagerne til, at Asger Hartvig i sin tidstoppede ved politiet, var bl.a. de traumer, han fik, da hans egen mindreårige datter blev fundet dræbt. Drabsmanden blev aldrig fundet.

Efterforskningen bliver mere og mere intens, og Asger bliver officielt tilknyttet efterforsk­ningen som konsulent og bliver også tilbudt enkommende stilling i den enhed, som er en slags efterfølger til det nedlagte Rejsehold, nemlig i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi – og anklagemyndighed er samlet.

I tilknytning til NSK finder man også Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC), hvor

lan­­­­dets politikredse kan bede om hjælp fra kriminalteknikere, når de har sager af meget alvorlig karakter, som fx drab, voldtægt, skyderier og påsatte brande.

I bogen placeres denne enhed i Ejby ved Middelfart. Det er ikke korrekt. Enhedenligger i Ejby ved Glostrup.

Under læsningen kunne jeg ikke undgå komme til at tænke på Natascha Kampusch.

I ”Mørket lyver altid” er der fart og tempo fra første til sidste side. En gedigen pageturner Man overraskes gang på gang, og så er der i øvrigt også plads til en kærlighedshistorie af den ikke helt gængse slags.

4 krimihjerter af 5

Forlaget Månen  240624 – 379 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...