”Kødets mester” af Chris Carter

Jentas 280624 – 400 sider

Forlagets beskrivelse

Under en rutinemæssig obduktion på, hvad der ligner et offer for en flugtbilist, opdager den ledende retsmediciner på Los Angeles Retstekniske Institut, dr. Carolyn Hove, nogle mys­tis­ke overensstemmelser. Hun kontakter derfor kriminalassistent Robert Hunter fra LAPD‘s Ultravoldsenhed for hjælp. Ikke nok med, at dr. Hove har opdaget, at døden ikke indtraf som følge af en påkørsel – hun har også fundet tegn på, at offeret havde været under intens totur, inden han døde.
Hvad, ingen på det tidspunkt er klar over, er, at dr. Hove blot er stødt på toppen af isbjer­get, og at Hunter og hans partner, Carlos Garcia, vil blive ledt på sporet af en forskruet og intelligent morder, som skjuler sig ude i det åbne. En seriemorder, ingen overhovedet vid­ste eksisterede – en morder, som altid har opereret under radaren og med stor dygtighed har camoufleret ethvert grusomt mord som en fatal ulykke.
­Hvad, der hurtigt bliver klart, er, at denne seriemorder ikke har tænkt sig at stoppe – ikke medmindre Hunter og Garcia kan sørge for det. Men hvordan efterforsker man når man ikke har nogen ofre et mord? Hvordan fanger man en morder, der ikke efterlader sig et gerningssted? Hvordan stopper man et spøgelse, som ingen kan bevise eksisterer?

Min anmeldelse

”Kødets mester” er den 13. i serien om Robert Hunter og Carlos Garcia.

Igen har Chris Carter skrevet en afsindig spændende og meget barsk krimi om en serie­morder af allerværste slags.

”Kødets mester” er foruden alt det spændingsmæssige også en krimi, der på særdeles fin vis beskriver, hvordan en efterforskning foregår.

Med Chris Carters baggrund i sit job hos distriktsanklageren i staten Michigan som med­lem af et team af kriminalpsykologer, hvor han bl.a. studerede og interviewede adskillige kriminelle, herun­der seriemordere og massemordere med livstidsdomme, er jeg sikker på, at det, der beskrives i ”Kødets mester” godt kunne være sket i virkeligheden.

Seriemorderens drab tyder ikke umiddelbart på drab, men på ulykker og selvmord, men efterforskeren Robert Hunter og hans partner, Carlos Garcia, finder med hjælp fra dygtige obducenter ud af, hvor snedig drabsmanden har camoufleret drabene.

Hvilket motiv en seriemorder har for at begå mord, tror jeg for nogles vedkommende er lysten til bare at dræbe og for andre til at have en mission.

Når personer, steder, forklaringer og teorier – ja alt muligt – er yderst velbeskrevet og sam­tidig tilsat en meget intens spænding, ja og også humor, så får man et brag af en krimi.

5 krimihjerter af 5

Jentas 280624 – 400 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...