”Grib mig, sagde døden” af Jakob Weinreich

Politikens forlag 200624 – 423 sider

Fra bogens bagside:

Jeg tror på Santa Muertes kræfter. De levendes vogter og beskytter …

Den midaldrende drabsefterforsker hos Aarhus Politi, Adam Walter, får hele sit liv vendt på hovedet, da han beskyldes for grænseoverskridende adfærd og i vrede lægger sig syg. Sagen får store konsekvenser for Adam, der snart bliver smidt ud af sin kone og mister kontakten til sin teenagedatter.

I en lille lejlighed, udstyret med et kuldsejlet familieliv og en ødelagt karriere, genfinder han en gammel sag om drabet på den unge studerende Benjamin Colin og det uindfriede løfte, han gav Benjamins mor om, at drabet ville blive opklaret. Adams intensiverede jagt på Benjamins morder leder ham på sporet af en mystisk mexicansk dødskult, der har tråde til Danmark.

Samtidig forsøger præsten Marie Holm at finde sig til rette i den lokale kirke. Siden søsterens tragiske død har Marie kæmpet med et uligevægtigt sind – og snart indleder præsten en online-korrespondance med en ukendt person, der tilsyneladende har gjort noget frygteligt.

”Grib mig, sagde Døden” er fortællingen om en morder og et uopklaret drab. Om en mand, der mister troen på livet, sandheden og kærligheden. Om en rejse i i det dybeste mørke – og et venskab, der langsomt spirer frem.

Min anmeldelse

”Grib mig, sagde Døden” er en noget anderledes krimi end dem, jeg plejer at læse. Ud over at være en rigtig spændende krimi, bliver der filosoferet meget over livet, døden og Gud.

Man hører også en del om, at nogle af bogens personer er tilknyttet en mystisk mexicansk dødskult.

Havde jeg på forhånd vidst, at der var så megen filosoferen og indre monologer, ville jeg have tænkt, at det vist ikke var en bog for mig. Imidlertid evner Jakob Weinreich at bygge det ind i et spændende og interessant krimiplot, så min skepsis var bestemt ikke nødven-dig.

Noget, der fylder meget i vor tid, er krænkelser. Også i ”Grib mig, sagde Døden” spiller krænkelser en stor rolle, idet bogens egentlige hovedperson politiefterforskeren Adam Walter, er suspenderet fra arbejdet ved Aarhus Politi, da en kvindelig kollega hævder, at Adam Walter har krænket hende.

Et andet tema i bogen er det at være i et ægteskab. Afstedkommet af Adam Walters sus­pension opstår der store problemer mellem ham og hans kone.

Et tema om teenagebørn og forældre spiller også en stor rolle.

Det er også interessant at følge den nye sognepræst Marie Holm i Helligåndskirken i Aarhus. Hun har også sit at kæmpe med bl.a. sit forhold til Gud.

Selv om Adam Walter er suspenderet, indleder han sin egen efterforskning af en gammel sag om drabet på en ung studerende. Det er virkelig spændende læsning, ikke mindst fordi der begås et drab i nutiden, samtidig med at et nyt er under opsejling.

I det hele taget er der meget spænding i bogen, fordi Jakob Weinreich forstår at koble en anderledes efterforskning sammen med bogens temaer.

Til sidst i bogen får man en fin forklaring på, hvordan det hele hænger sammen.

Jeg kender Aarhus temmelig godt, så mange gange følte jeg, at jeg gik lige i hælene på bogens personer. Jeg holder meget af bøger, der foregår steder, jeg kender.

En lille morsomhed i bogen er, da der sker en forveksling mellem navnene Weinreich og Weinstein.

Der er også lige en indirekte henvisning til filmen ”Kærlighed for voksne”, som bygger på en bog, Jakob Weinreich er medforfatter til. Det er både en god bog og en god film.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 200624 – 423 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...