”Fremmed” af Julie Hastrup

Politikens forlag 300524 – 445 sider

Forlagets beskrivelse:

Fremmed er tiende selvstændige bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm – en nervepirrende krimi om tilhørsforhold og identitet, og om hemmeligheder så dybe, at mord kan synes at være deneneste udvej.
Den danske billedkunstner Estrid Mørk findes hængt i sit hjem på Isle of Skye, og det lokale politi fastslår, at hun har begået selvmord.
Ramt af sorg over sin mors død rejser hendes unge datter Lea til den skotske ø for at bringe orden i morens efterladte ejendele og få solgt huset, Oona’s Place.

Lea har svært ved at finde ro, føler sig iagttaget og utryg i den rå og vilde natur, og hun kæmper med at forstå hvorfor moren, der oplevede stor succes med sine landskabsmalerier, skulle tage livet af sig i det hus, hun har talt så begejstret om.

Da Lea tilfældigt finder et trusselsbrev sendt til moren, opsøger hunRebekka Holm, som hun har mødt i flyet på vej mod Skotland.
Rebekka er sendt på tvungen orlov af Politigårdens nye drabschef. Hunfår en stærk mistanke om, at det lokale politi har lukket sagen for hurtigt, og at Estrid sandsynligvis er offer for en forbrydelse.

For hvem er den gådefulde mand, der dukker op ved Oona’s Place uden at give sig til kende overfor Lea?

Og hvorfor påstår øens beboere, at der hviler en forbandelse over det lille afsidesliggende stenhus?

Rebekka Holm kaster sig over sagen, der måske trækker tråde tilbage til et ungt pars død på øen mere end tredive år tidligere.

Min anmeldelse:

Julie Hastrup formår på allerbedste vis at beskrive de følelser, som den sorgramte Lea må gå igennem, da hun træder ind i sin afdøde mors hus.  Lea forstår simpelthen ikke, at moren, den anerkendte billedkunstner, Estrid Mørk har begået selvmord.

Alt er tilsyneladende heller ikke, som det burde være, da Lea finder et trusselbrev, som hen­des mor har modtaget.

På flyrejsen til Skotland, har Lea mødt drabsefterforskerRebekka Holm, der er på turistrejse. Lea har fortalt om, hvorfor hun er på vej til morens hus.

Trusselbrevet får Lea til at kontakte Rebekka, og som den dedikerede efterforsker hun er, går hun i gang med en efterforskning – som hun i øvrigt slet ikke har beføjelse til – sammen med en ung skotsk politimand. Hun bliver overbevist om, at der er tale om et drab.

Efterfølgende udvikler handlingen sig meget dramatisk. Flere dødsfald indgår, og man kom­mer rundt om meget interessante personer.

Da handlingen ses fra flere af disse personers synsvinkel, får man et unikt billede af, hvad det er for personer, man har med at gøre.

En af synsvinklerne er yderst interessant, da man følger Estrid Mørks tanker, inden hun afgår ved døden.

Selv om man kender Rebekka, som en dygtig og dedikeret efterforsker, er det ikke udeluk­kende den deduktive efterforskning, der udreder de meget spegede tråde i handlingen. Som i virkelighedens verden dukker der pludselig helt uventede spor op, som er medvirkende til, at alt falder på plads.

Beskrivelsen af stederne på den skotske ø Isle of Skye er fantastisk gode, så man har meget let ved at forstille sig, hvordan der ser ud.

Jeg synes virkelig godt om ”Fremmed”. Det er spændende at følge en helt anderledes efter­forsk­ning end dem, Rebekka sædvanligvis indgår i.

Der er ingen tvivl om, at Julie Hastrup har planlagt, at der kommer en bog nr. 11 i serien om Rebekka Holm. Bogen slutter nemlig med en cliffhanger.  

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 300524 – 445 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...