”Guds bøddel” af Walther Rebernik

Gyldendal 210524 – 471 sider

Fra bogens bagside:

Baggårdsadvokaten Jan Rose er renset for alle anklager efter de skæbnesvangre oplevelser med Satans Datter. Efter løsladelsen fra Nyborg Statsfængsel er Jan kommet på benene igen og har genoplivet sin gamle advokatvirksomhed. Men friheden bliver pludselig en skrøbelig illusion, da en række makabre filmoptagelser bliver sendt til hans gamle ven, stationsleder Flemming Jørgensen. En ukendt morder med en dæmonisk maske filmer en række rituelle drab, der synes at have en forbindelse til Flemmings fortid. Og da Flemming forsvinder sporløst, bliver Jan igen trukket ned i mørket. I et kapløb mod tiden må han navigere gennem et farligt spind af løgne, forræderi og dødbringende hemmeligheder. Men mens han graver dybere, begynder spørgsmålene at tårne sig op: Hvem kan han stole på? Har han været offer for et forræderi, der stikker dybere end nogensinde før?

Min anmeldelse:

”Guds bøddel” er andet bind i Jan Rose-serien om den københavnske forsvarsadvokat Jan Rose. Første bind hedder ”Satans datter”.

Klicheen: ”Ikke for folk med svage nerver”, passer vældig godt til ”Guds bøddel”. Ind imellem er der tale om nogle meget modbydelige og væmmelige handlinger, som går ud over mennesker, som Guds selvudnævnte bøddel har en særlig grund til i bogstaveligste forstand at slagte.

Hvorfor Guds bøddel gør det, han gør, er der selvfølgelig en forklaring på.

Man kommer rundt mange steder i ”Guds bøddel”. Det spænder lige fra steder i Jugosla­vien under borgerkrigen til Dyrehavsbakken ved Klampenborg.

Bogen er fyldt med mange interessante og meget velbeskrevne mennesker. Spændende er det at læse om, hvordan barndomsoplevelser for mange år siden har haft en enorm indflydelse på, hvorfor bogens personer er blevet dem, de er i dag.

Baggårdsadvokaten Jan Rose har det med at rode sig ind i alt muligt dels frivilligt og dels ufrivilligt. Uanset hvad så afstedkommer det ofte problemer for hamaf allerværste slags. Samtidig er han også den, der har brugbare løsninger, så man kan komme videre, når et eller andet er gået i hårknude.

En meget vigtig person i handlingen er stationsleder Flemming Jørgensen ved Station City i København. Ham følger man på en cykeltur rundt i og omkring København. Turen kan bedst beskrives som en cykeltur ad memory lane, ogsom får enorm indflydelse på hand­lin­gen.

Man møder også adskillige usympatiske østeuropæiske banditter. Dem må jeg indrømme, jeg havde lidt svært ved at holde styr på.

Bogens altdominerende tema er religiøs fanatisme. Et kærlighedstema spiller også en væsentlig rolle.

En meget spændende bog med et brag af en afslutning.

4 krimihjerter af 5

Gyldendal 210524 – 471 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...