”Dobbeltfejl” af Anne Mette Kirk

Gutkind 2023 – 397 sider

Fra bogens bagside:

Tre mødre – Tre sønner – Én sandhed

14 sekunder.

Så lang er den optagelse, der flittigt deles af Søllerød Lilleskoles ældste elever.

På videoen ses tre drenge fra 5. klasse i en seksuel situation – men er der tale om drengestreger, eksperimenterende leg eller et regulært overgreb?

Det er der langtfra enighed om blandt drengenes forældre. To af mødrene, Sarah og Anne Sofie, er bedste venner og livsvidner, men befinder sig nu pludselig på hver sin side i en konflikt, der truer ikke bare venskabet, men deres familieliv og hele deres selvforståelse.

Derfor virker det også yderst oplagt at placere ansvaret hos den tredje mor, outsideren Ulrikke.

Dobbeltfejl er en medrivende og foruroligende historie om, hvor langt man vil gå for at beskytte sine børn. Om smuldrende søstersind og om at handle i den bedste tro, men pludselig stå ansigt til ansigt med den værst tænkelig version af sig selv.

Min anmeldelse:

Jeg er særdeles begejstret for Anne Mette Kirks foregående tre bøger ”Knust”, ”Låst” og ”Blæst”, som alle var virkelig gode og spændende krimier.

Læs evt. mine anmeldelser af disse bøger ved at søge i søgefeltet på www.findalskrimiside.dk

Nu har Anne Mette Kirk skrevet en ny bog, ”Dobbeltfejl”, som ikke beskrives som en krimi, men efter endt læsning, kan jeg konstatere, at alt det spændende, intense og overras­kende fra krimigenren også findes i ”Dobbeltfejl”.

Det er simpelthen en drønspændende bog om, hvordan man som forældre agerer, når ens 11-årige drenge involveres i et seksuelt overgreb, som tilmed filmes.

Da forældrene og mange andre får kendskab til overgrebet, får man på allerbedste vis beskrevet, hvordan forældrene reagerer forskelligt. Det er både intens spændende og megettankevækkende læsning.

To af drengenes mødre Sarah og Anne Sofie har på det nærmeste været venner hele livet. Sagenbevirker, at deres venskab virkelig sættes på prøve. Den tredje mor, Ulrikke indgår ikke i venskabet, men hendes tilværelse påvirkes så sandelig også.

Sarah har en privat jordemorklinik og er gift med franskmanden Antoine, der går til hånde i en tennisklub. Anne Sofie er tøjdesigner og har sammen med sin mand, Morten et tøjfirma. Ulrikke er en meget dygtig keramiker og enlig mor med sporadisk kontakt til sønnens far.

Bogen igennem ser man handlingen fra de tre kvinders synsvinkel, hvilket bevirker, at man virkelig klart ser, hvorfor de gør og tænker, som de gør.

Man får også et virkelig godt kendskab til kvindernes familieliv.

Et meget interessant tema i bogen er forældres ambitioner på deres børns vegne. Her handler det om at gøre karriere inden for tennissporten.

Det hele er godt og realistisk beskrevet.

I lighed med gode krimier er der også overraskelser i handlingen, og så afslutter Anne Mette Kirk bogen med et ægte serve-es.

Bogens titel ”Dobbeltfejl” er virkelig velvalgt, for dobbeltfejl begås der mange af i løbet af handlingen.

En særdeles god og spændende bog.

5 krimihjerter af 5

Gutkind 2023 – 397 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...