”Troskyldigheden selv” af Lone Theils

Lindhardt og Ringhof 2023 – 287 sider

Fra bogens bagside

En britisk kvinde drukner i en swimmingpool i et sommerhus ved den danske vestkyst. Men var det et uheld eller overlagt mord? Da den britiske anklager tvinges til at droppe sagen, begynder journalist Nora Sand at grave i den, og det står hurtigt klart, at hverken den kærlige ægtemand, de nære veninder eller den stenrige familie har rent mel i posen. Efterhånden som Nora trevler sagen op, ender hun med at stå ansigt til ansigt med en skruppelløs morder, der vil gøre alt for at hytte sit eget skind.

Min anmeldelse

”Den troskyldige kvinde” er sjette bog i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

Hvis du skriver ”Nora Sand” i søgefeltet på min hjemmeside www.findalskrimiside.dk kan du læse mine anmeldelser af de fem foregående krimier med Nora samt et interview, jeg lavede med Lone Theils i 2018.

Jeg vil betegne ”Den troskyldige kvinde” som en god, gedigen, klassisk krimi med fokus på at løse gåden og kun med fåhøjdramatiske situationer.

Selvfølgelig kommer Nora Sand også ud for dramatiske hændelser, men ikke nogen, som er overdrevne, så jeg oplever ”Troskyldigheden selv” ganske realistisk.

Handlingen foregår overvejende i Liverpool og omegn og starter med, at en sigtet ægtemand frikendes for på drabet på sin kone, hvilket er totalt uforståeligt for kvindens familie og for dem, der på en eller anden måde kendte hende og hendes familie.

Frikendelse får også stor medieopmærksomhed, og i den forbindelse får danske Nora Sand til opgave at dække sagen for det danske magasin Globalt”, hvor hun er ansat.

Som den ihærdige journalist Nora er, lykkes det hende med dygtighed at få et godt indblik i, hvad der er op ned på sagen.

Hun får mulighed for at interviewe flere af de personer, som på den ene eller anden måde harhaft forbindelse til afdøde.

Et drab på en anden kvinde, som også kan knyttes til sagen, gør, at der bliver yderligere tråde at samle for Nora, hvilket lykkes.

Lone Theils har endnu engang skrevet en virkelig vellykket krimi.

4 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2023 – 287 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...