”Forræderen” af Jørn Lier Horst

Modtryk 2023 – 314 sider

Modtryks beskrivelse:

Efter uger med usædvanlig meget regn giver jordmasserne i et boligområde i Larvik efter, og biler, huse og personlige ejendele tages med af skreddet.William Wisting havner midt i redningsarbejdet. 

I løbet af natten bliver alle beboere i området lokaliseret, og det står klart, at ulykken ikke har krævet menneskeliv. Næste dag bliver der alligevel fundet en død mand i sammenstyrtningens ruiner. Men nærmere undersøgelser viser, at han døde flere døgn før jordskredet.

Efterforskningen griber ind i flere andre igangværende politioperationer i både Norge og Sverige, og Wisting bliver sat til at lede en fælles efterforskningsgruppe. Men snart står det klart, at der er mindst én forræder i gruppen.

Min anmeldelse

”Forræderen” er den 17. i rækken af norskeJørn Lier Horsts krimier med efterforskeren William Wisting i hovedrollen. Jeg har læst de fleste. I kan på www.findalskrimiside.dk søge på Jørn Lier Horst og se mine anmeldelser af bøgerne. I søgningen vil der også dukke et interview op, jeg lavede med ham på Krimimessen i 2018.

Det er altid en god læseoplevelse at møde den gennemsympatiske efterforskerWilliam Wisting og også han datter Line, som er mor til Amalie.

Bogens handling sættes i gang, da man i Larvik efter voldsomt regnvejr, oversvømmelser og jordskred finder et lig i jordmasserne. Det viser sig, at den døde er dræbt af skud.

Efterforskningen viser, at drabet har at gøre med en bande kidnappere, som kidnapper familiemedlemmer til velhavende mænd.

Det medfører efterhånden nogle meget dramatiske situationer, som bl.a. betyder, at William Wisting bliver involveret på det personlige plan.

At der så tilmed viser sig, at der en forræder i efterforskningsgruppen, gør bestemt ikke efterforskningen nemmere.

”Forræderen” er enpolitiroman af den virkelig gode slags. I og med at Jørn Lier Horst selv har haft en lang løbebane som efterforsker er bogen uhyre realistisk.

Efterhånden som handlingen skrider frem, kommer der i den grad gang i spændingen. Det gør også stort indtryk på læseren, at voldsomme følelser kommer til udtryk hos nogle af personerne.  

”Forræderen” får mine allerbedste anbefalinger.  

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2023 – 314 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...