”En helt anden historie” af Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof 2023 – 279 sider

Fra bogens bagside

En kendt livsstilsblogger bliver fundet myrdet i en suite på et af Stockholms luksushoteller. Er det en kynisk iscenesat henrettelse eller resultatet af en erotisk leg, der er gået for vidt?

Sagen havner på Malin Rehnbergs bord, Fabian Risks tidligere kollega fra Helsingborg-politiet. Malin er nødt til at tage kampen med sin nye chef, der ønsker, at Rigskriminal-

politiet hellere skal fokusere på en vigtig sag om trafficking. Samtidig har Malin store ægteskabelige problemer, som hun må tackle sideløbende med den komplicerede sag.

Da der bliver begået endnu et mord, er alt oppe at vende. Umiddelbart er der ikke en forbindelse mellem ofrene, men måske kan det nye dødsfald være en brik i en større sag. Og hvem er den ukendte stalker, der bliver ved med at dukke op i efterforskningen, og hvad vil han?

Min anmeldelse

Titlen ”En helt anden historie” passer utrolig godt til denne krimi. Dels fordi hovedpersonen ikke er efterforskerenFabian Risk, som man møder i Stefan Ahnhems 6 foregående krimier, og dels fordi indholdet er en helt anden historie, idet bogen ogsåer en indgående beskrivelse af hovedpersonen efterforskeren Malin Rehnberg.

Man kommer virkelig godt ind i hovedet på Malin. Selvfølgelig drejer det sig i høj grad om de tanker, hun gør sig i forbindelse med drabssagerne, hun er med til at efterforske. Man hører også meget om de tanker, hun gør sig om sit liv. Især gør hun sig mange overvejelser om sit ægteskab med Anders, men også om sine kolleger og overordnede. Hun har det bestemt ikke altid nemt. Noget er helt sikkert hendes egen skyld, men altså også andres skyld. Hun har fx meget svært ved at håndtere og acceptere sin overordnede, Aronsson og kommer tit på kant med kollegerne.

I mine anmeldelser har jeg ind imellem givet udtryk for, at nogle krimier har alt for meget ”føle-føle” med. Det er ikke tilfældet i ”En helt anden historie” i og med det følelses­mæssige indgår på allerbedste vis i konteksten.

Krimiplottet er meget spændende og ind imellem virkelig nervepirrende. Der sker flere drab. Det første drab, man hører om, er på en kendt kvindelig livsstilsblogger. Det er nogle virkelig barske sager.

Ud over drabssagerne er der temaer om trafficking, stalking og fængselsliv, og efterhånden som handlingen skrider frem,fornemmer man en form for sammenhæng.

I lighed med Malin har læseren også en del tråde at holde styr på, men de redes ud til sidst.

”En helt anden historie” rummer gode beskrivelser af personer, steder og miljøer.

Igen kan man konstatere, at Stefan Ahnhem er en fremragende krimiforfatter.

Hvis du skriver ”Stefan Ahnhem” i søgefeltet på www.findalskrimiside.dk, får du mine anmeldelser af alle hans bøger plus rigtig meget andet, der relaterer til Stefan.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2023 – 279 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...