”Ude i kulden” af Linda Castillo

Hr Ferdinand 2021 – 345 sider

Min anmeldelse

”Ude i kulden” er tolvte bind i Linda Castillos serie om politichefen Kate Burkholder og hendes rødder i amishsamfundet.

Kates bedste veninde fra politiskolen, Gina Colorosa er på flugt fra sit tjenestested ved Columbus politi. Hun er eftersøgt for drabet på en undercoveragent.

Flugten finder sted under en usædvanlig kraftig snestorm, som resulterer i, at Gina kører i grøften tæt på Painters Mill, hvor Kate er politichef på byens lille politistation.

Gina slås bevisløs ved turen i grøften.

Beskrivelserne af snestormen – vejret i det hele taget – er forrygende god.  

Amish-landmanden og enkemanden Adam Lengacher, har spændt hesten foran slæden og er på slædetur med sine tre mindreårige børn, da de opdager den bevidstløse Gina i bilen. Adam får Gina ud af bilen, over på slæden og transporterer hende med hjem til sin gård.

Adam kontakter politiet. Kate, som kender Adam fra før i tiden, kører til hans gård og her genforenes hun med Gina, som hun ikke har set i en del år.

Snestormen tager til, og Kate og Gina bliver nødt til at overnatte på gården.

Ved snakken med Gina får Kate visse oplysninger om nogle af deansatte hos Colombus politi. Det er oplysninger, som ikketåler dagens lys. Der er mørke hemmeligheder om løgne, der vedrører dødsfald og korruption.

Kate og Ginas venskab fik i sin tid en brat afslutning på grund Ginas ageren i nogle efterforskninger. Kate fornemmer nu, at også Gina er indblandet i noget af det ”snavs”, der finder sted i politiet.

Nogle af de indblandede politifolk frygter, at Gina ved noget, som kan ramme dem, og to politimænd begynder nu en jagt på Gina.

Efterhånden som deres jagt intensiveres, stiger spændingsniveauet kraftigt. Hidtil har der egentlig ikke været spændingen, der har været i højsædet. Til gengæld har man fået en fantastisk god indsigt i amishkulturen. Det har man også fået i tidligere bøger af Linda Castillo, men i og med at der i ”Ude i kulden” ikke har været amishfolk involveret i selve bogens kriminelle element, får beskrivelsen af amishkulturen lov til at fylde meget – især omkring det, der har med familielivet at gøre. Det gør sig rigtig godt.

Personbeskrivelserne er også særdeles fine. Man fornemmer virkelig, hvordan det er at være amish-landmand og også, hvordan det er at være enkemand, og hvad han som en sådan kan tillade sig at gøre. De tre børn fremstår også tydeligt for en.

Kate Burkholder har man som sædvanlig heller ikke svær ved at forestille sig. De tanker, hun bl.a. gør sig om Gina er beskrevet på allerbedste vis.

På grund af Linda Castillo gode måde at beskrive Gina Colorosa på ved man ikke rigtig, hvad man skal tro om hende. Det virker godt.

Også de to jagende politifolk beskrives godt, man oplever tydeligt, hvordan de med alle midler forsøger at finde frem til Gina.

Det er måske ikke helt realistisk, at der sker så mange voldsomme forbrydelser i amishsamfundet omkring Painters Mill, som der gør i de 12 bøger, som Linda Castillo har skrevet indtil nu. Det vælger jeg helt at se bort fra, idet alle bøger – ud over en række spændende krimihistorier – også giver virkelig interessant viden om amishskulturen. Jeg håber derfor, at Linda Castillo fortsætter med disse gode bøger, som jeg vil se frem til at læse.

4 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2021 – 345 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...