”De forsvundne” af Frank Sebastian Hansen

”De forsvundne” er første del i en ny krimiserie.

Hvis man er til krimier af den voldsomme slags med brutale og modbydelige drab, skudepisoder og heftige slagsmål, så kan man roligt gå i gang med ”De forsvundne”.

En kvinde findes hængt i et træ ude i en skov i Nordsjælland, og en anden død kvinde graves op i samme skov. Det medfører en ihærdig efterforskning, som lægges i hænderne på de to efterforskere Mikkel Gomez og hans nye makker Henrik Tange.

Som handlingen skrider frem, får man især en udmærket indsigt i personen Mikkel, som er enkemand og alenefar med en datter.

”De forsvundne” er ingen måde en whodunnit-krimi, idet man meget hurtigt finder ud, hvem der står bag drabene.

I det hele taget er man ikke i tvivl om, hvem der er helte, og hvem der er skurke.

Blandt skurkene er en flok mænd, der på forskellig vis er tilknyttet en asatroende sekt. Andre af skurkene hører til i narkobander.

De asatroende har intet tilovers for mennesker med anden etnisk baggrund end den hvide race. De udtalelser og tanker de fremkommer med er grimme og væmmelige og karakteriser personerne på værste vis.

Uden at man ligefrem får en dybdegående psykologisk indsigt i bogens personer i øvrigt, kan man sagtens forestille sig dem rent typemæssigt.

Som handlingen skrider frem, erfarer man, at adskillige personer af anden etnisk baggrund er i fanget af de asatroende, hvor de er tvunget til at hjælpe med at fremstille narkotika. Forholdene for de tilfangetagne minder på det nærmeste om en kz-lejr.

Her oplever jeg, at handlingen kammer over og bliver for usandsynlig.

Det, som jeg synes bedst om i bogen, er de beskrivelser, der er af de kvinder og unge piger, der som følge af menneskehandel er havnet i det danske prostitutionsmiljø i København. Ud fra det man hører og læser om i pressen, er jeg sikker på, at det også forholder sig sådan i virkeligheden.

Bogen er ganske spændende og meget actionpræget, men visse tildragelser er temmelig usandsynlige – desværre.

3 krimihjerter af 5

EC EDITION 2020 – 303 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...