“Vildskud” af Julie Hastrup

Politikens forlag 2020 – 414 sider

Fra bogens bagside:

Johanna Ejby har mistet sin lille datter på en ferie i Italien. Livet er splintret, hun kan ikke få stumperne til at hænge sammen og begynder derfor i en sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.
En dag starter en ung kvinde i sorggruppen. Ud over sin voldsomme sorg rummer hun også en farlig hævntørst, en hævntørst, som langsomt breder sig i sorggruppen.
For hvor langt vil man gå for at hævne den, man har mistet?
Drabsefterforsker REBEKKA HOLM kæmper med at acceptere, at hendes svenske kæreste og kollega, Niclas, efter et drabsforsøg ikke længere er den Niclas, hun kendte. Og ingen kan garantere hende, at han nogensinde vil blive det igen.
En dag bliver hun kontaktet af en barndomsven, hvis unge søn, Elias, har fået nogle truende breve og anonyme telefonopkald – og det mærkelige er, at Rebekka selv har modtaget flere anonyme telefonopkald den seneste tid. Er der nogen sammenhæng?
Den unge Elias forsvinder pludselig, Rebekka får atter flere tavse opkald, og i sorggruppen kulminerer hævntørsten i et inferno af ulykker – og drab.
VILDSKUD er en nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt og om at mennesker ikke altid er dem, som de giver sig ud for at være.

Anmeldelse:

”Vildskud” er en velskrevet, meget spændende, tankevækkende og anbefalelsesværdig krimi. Bogen er det ottende bind i serien med drabsefterforsker Rebekka Holm.

På smertelig vis præsenteres man for en sorggruppe på fire medlemmer, som hver især har mistet familiemedlemmer som følge af andres handlinger. Sorggruppen ledes af psykologen Nikolaj Bille. Han får efterhånden de fire medlemmer af gruppen til uden omsvøb at fortælle om den tragiske hændelse, der har ramt dem hver især, og de tanker, de gør sig i den forbindelse.

Snakken bliver derfor meget intens mellem Johanna, som har mistet sin lille pige, Arne, som har mistet sin søn, som lige er blevet student, Lars, som har mistet sin kone og Mille, som har mistet sin søster. Mere og mere kommer samtalen til at dreje sig om muligheden for at hævne sig på dem, der har forvoldt gruppens medlemmer deres sorg.

Med andre ord opstår tanken om selvtægt, og hvor langt man vil gå for at hævne sig.

Sideløbende med at man hører om det, der foregår i sorggruppen, hører man om, at en ung mand, Elias, der efter at have modtaget anonyme trusselsbreve, pludselig forsvinder.

Man aner en sammenhæng til noget af det, der tales om i sorggruppen, hvor hævntørsten er taget til i styrke. Så begås et drab – ja, flere.

En hektisk drabsefterforskning med Rebekka Holm i spidsen sættes nu i gang

Rebekka er kæreste med sin svenske politikollega Niclas, som i forbindelse med en efterforskning er blevet voldsomt skadet. Hans skade har gjort ham delvis lam, og han kan ikke tale. Niclas’ situation præger Rebekkas tanker i voldsom grad. Men som den, hun er, formår hun alligevel uden problemer at gennemføre efterforskningen af drabene i København.

Krimiplottet er spændende og byder, som det sig hør og bør i en krimi på overraskelser og dramatik, hvor det er OK, at der ind i mellem skrues op på for blusset.

Bogens absolutte hovedtemaer er sorg og selvtægt, og man forstår godt, at sorg-ramte ind imellem alvorligt kan overveje hævn og selvtægt. Hvordan får man disse tanker manet til ro? I hvert fald ikke i en sorggruppe, som den i ”Vildskud”.

”Vildskud” giver jeg min varmeste anbefaling.

”Vildskud” er absolut et pletskud.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2020 – 414 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...