”Monsterland” af Lindholm og Zornig

Fra bogens bagside

En pige på 15 år begår selvmord efter at have deltaget i en ”puttemiddag” på et nordsjællandsk gymnasium. Hun er blevet filmet med fire ældre drenge i scener, som hun selv beskriver som voldtægt. Men drengene går fri, hvilket udløser en hadefuld konflikt mellem forældrene.

En af drengenes fædre bliver myrdet på færgen mellem Stockholm og Helsinki. Pigens far bliver udsat for et gasangreb i København, hvor flere andre omkommer. Tilsyneladende er der tale om hævn med relation til selvmordet. Men hvem er efter hvem – og hvorfor? Hvem er ofrene, og hvem er de skyldige?

Politiassistent Tessa Højmark bliver sat på sagen, som hurtigt også involverer sikkerhedskonsulent Adam Forsberg. Sporene fører dem til Tallinn, hvor de opdager, at ingenting er, som de troede. Pludselig er Tessa og Adam de jagtede, uden at vide, hvilke monstre, der gemmer sig i mørket…

MONSTERLAND er andet selvstændige bind i serien om Tessa Højmark og Adam Forsberg.

Anmeldelse

“Monsterland” vidner om, at forfatterparret Lindholm & Zornig har foretaget en enorm research vedrørende alt det, der sker i den digitale verden. Man får et grundigt indblik i, hvordan digitale midler kan bruges og misbruges både militært og i almindelige menneskers hverdag.

En del af plottet handler om, at en ung pige er blevet voldtaget til en gymnasiefest af fire unge drenge, som har filmet voldtægten. Filmen bliver herefter lagt ud på de sociale medier.

En anden del af plottet foregår i Tallinn, hvor der fokuseres på en øvelse i Nato-regi, som bl.a. har til formål at kunne imødegå digitale angreb fra Rusland. I forbindelse med øvelsen myrdes en dansk sikkerhedsrådgiver. Han er far til en af de drenge, der har deltaget i voldtægten.

Jeg synes desværre, der går for meget Tallinn og for megetNato-øvelse i handlingen.

Jeg føler, der går langtid, inden man for alvor kommer til at beskæftige sig med den voldtagne pige, og de drenge der står bag filmen af voldtægten. For mig er den del af handlingen mere vedkommende.

Når man omsiderkommer så langt i bogen, kommer det til mange spændende og dramatiske situationer bl.a. et voldsomt gasangreb til et offentligt møde.

Jeg tror helt bestemt, at beskrivelserne af, hvad der sker i forbindelse med Nato-øvelsener realistisk beskrevet.

Jeg synes også, at den efterforskning, der foregår i forbindelse med pigens selvmord, og hvad det afstedkommer er troværdigt.

Personerne er godt beskrevet, og det blev et fint gensyn med politiassistent Tessa Højmark og sikkerhedskonsulent Adam Forsberg. Deres efterforskning i forbindelse med pigens selvmord, drabet på den danske sikkerhedsrådgiver under Nato-øvelsen og det voldsomme gasattentat er særdeles godt beskrevet.

Midt i alt det voldsomme er der også tid til lidt på kærlighedsområdet. Her er alt heller ikke idyl hele tiden.

Bogens beskrivelser af steder og miljøer er virkelig gode.

Jeg var desværre ikke rigtig fanget af temmelig stor del bogen på grund af det, der har med Nato og diverse efterretningstjenester at gøre. I denne bog fylder det for meget efter min smag. Det virker som om forfatterparret vil alt for meget og vil øse af den enorme viden, de tydeligvis har om dette emne.

3 krimihjerter af 5

Harper CollinsNordic 2020 – 459 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...